Haninge - +35

Det var ett decimerat och ålderstiget Kringelstan som äntrade isen för borta matchen mot erkänt duktiga Haninge men efter att ha studerat deras laguppställning kunde man konstatera att förutsättningarna var ganska likvärdiga.

Matchen startar och det syns att bortalaget försöker spela enkelt och tänka defensivt vilket funkar utmärkt och efter ca fem minuters spel så börjar Kringelstan förlägga mer och mer spel i anfallszonen.

När klockan närmar sig 12 minuter spelade så kommer Valle in i anfallszonen och droppar till Tony som skjuter på bortre benskyddet varpå Peter trycker in returen till 1–0.

Det fina spelet håller i sig perioden ut för Kringelstan vilket tvingar fram en utvisning i periodens sista sekunder.

Det ser ut att vara med gott självförtroende som Kringelstan äntrar isen i andra med goda förhoppningar att utöka ledningen i powerplay men det är istället Haninge som skapar flest chanser och tvingar bland annat Backis till det som måste vara årets räddning alla kategorier i hockeysverige.

Men efter tre minuter kan han inte stå emot längre när en Haninge spelare efter ett längre anfall får ett utmärkt skottläge i slottet och kvitteringen är ett faktum.

Straxt efter kvitteringen får återigen Haninge en utvisning och powerplayspelet är precis lika dåligt den här gången men i dess sista skälvande sekunder får Kringelstan till en kontring (?) när Nibbe krigar pucken ur egen zon fram till Andreas (han med brorsan) som störtar fram och lägger in 2–1 pucken.

Sista två minuterna blir en kamp då Haninge får spela 6–4 men Kringelstan lyckas hålla tätt även om Haninge får in pucken men efter att tiden runnit ut även om sekretariatet ”glömde” att starta klockan under ganska lång tid efter sista teket, som tur var hade domarna full koll på detta.

En riktigt skön seger för Kringelstan med tanke på förutsättningarna och hela laget förtjänar beröm för sin insats.