+50-Vallentuna

Dags för seriepremiär och med den nya åldersindelningen är det A-juniorerna som får äran och det är Vallentuna som står för motståndet, undrar om det var några som trodde att det var A-laget som skulle spela.

På grund av sjukdomar så blev det omkastningar i de bakre regionerna vilket innebar att Backis kallades upp för att göra premiär i laget vilket det även var för Mörken.

När matchen startar syns det ganska tydligt att det är en premiär då spelet är ganska dåligt och tempofattigt men Vallentuna är laget som verkar behärska premiärnerverna bäst och är det lag som startar minst dåligt för speciellt bra ser det inte ut.

Efter en ganska händelselös första halva av perioden drabbas hemmalaget av en utvisning vilken Vallentuna utnyttjade, man tar sig in längs sin högerkant och skjuter ett ganska bra skott som smiter in mellan benskyddet och dämpen på Backis, även om skottet var bra misstänker vi att Backis gärna skulle göra ett nytt försök på den.

Matchklockan hinner ticka i väg tre minuter när Jander hittar Dala på bortre blå med en riktig ”macka”, Dala gör inget misstag utan är tvärsäker när han prickar in kvitteringen.

Mer händer inte i protokollväg under första perioden, känslan är att Kringelstan så sakteliga har utjämnat och kanske tagit över spelet något i slutet av den.

Andra perioden börjar ungefär som den första och efter fem och en halv minut tar bortalaget återigen ledningen, denna gång bryter deras forward in från sidan vilket Backis är med på och räddar, i momentet efter släpas han iväg från målet när dom krokar ihop vilket lämnar målet helt öppet för nästa Vallentuna spelare att raka in pucken i öppen kasse.

På pressläktaren inväntade vi en videogranskning på en eventuell målvaktsinterference men något överraskande valde domarna att blåsa mål utan att ta hjälp.

Detta verkar dock inte ha varit något som påverkade hemmalaget alls för det hinner inte gå mycket mer än dryga minuten innan kvitteringen kommer, det är Bros som plockar ner pucken i mittzonen och överlåter den till Jander som åker in i anfallszon och från ganska långt håll avlossar han kanonen i bortre krysset.

Trots flera klara chanser för bägge lagen så blir det inga fler mål denna kväll och sett över hela matchen ett ganska rättvist resultat.

Ett glädjeämne var att Kringelstan såg starkare och starkare ut ju längre matchen led, kan det vara den stenhårda försäsongsträningen som gav resultat?

Enligt protokollet så var skottstatistiken 15-9 till hemmalaget och förvisso var spelet lite sömnigt emellanåt men undrar om inte sekretariatet räknade får istället för skott under kvällen.