+45 – Saltsjöbaden

Så var det dags för våra 45:or att få göra säsongsdebut och förhoppningarna var stora efter förra veckan då både 55 och 50 laget bärgade poäng i sina respektive debuter, det var kul att kliva in på läktaren och höra musiken pumpa och även om det inte var fullsatt (fanns en och annan plats kvar) så var det bra tryck i templet.

När matchen startar så tar hemmalaget tag i taktpinnen omgående och redan efter en minutsspel skaffar Kringelstan en tekning i anfallszon som Bros vinner tillbaka till Kajan vars skott räddas men Petri hugger och petar in returen.

Tyvärr så står sig ledningen bara i en dryg minut, i samband med ett byte hinner inte Kringelstan sortera motståndarna i försvarszonen och vips så hittas en fristående Saltisspelare framför Backis och kvitteringen är ett faktum.

Nu följer en period av jämnt spel där Backis briljerar med flertalet fina parader men även bortalagets målvakt vill visa att han kan, efter ca 8 minuters spel får hemmalaget till ett drömanfall men när det ska avslutas i tom kasse dyker det plötsligt upp en plockhandske och nyper pucken.

Dock dröjer det inte länge innan ledningsmålet kommer då Mörken vinner en tekning bak till Sjögar som trycker in pucken på dämpsidan.

Med 5,40 kvar av perioden kommer även 3-1 genom Bros som framspelad av Kajan och Petri kan lägga in pucken lågt vid vänsterstolpen.

Även 4-1 kommer innan paus och det är Jander som bryter ett uppspel och bryter in mot mål från vänsterkanten och lyfter in pucken vid första stolpen.

Det känns som Kringelstan har somnat till lite i pausen och efter knappa fyra minuter kommer en reducering som vi får hoppas kommer att räknas som årets dråpligaste.
Efter att ha avvärjt ett friläge tappar Backis sin klubba vilken Bros försöker plocka upp innan han inser/blir påmind om att han inte får göra, efter lite rabalder går ändå pucken ut ur zonen varpå Backis försöker hämta sin klubba utan att lyckas då han samtidigt försöker hålla koll på spelet, då Saltisspelaren ser det övergivna målet lobbar han pucken mot det varpå Dala försöker ”plocka” pucken (inget målvaktsämne där inte) men missar samtidigt som Backis kommer tillbaka störtande men även han missar pucken tyvärr.
Alltid tråkigt med ett mål i baken men lite underhållande var denna ändå.

Nu krävde coacherna lite skärpning i laget och bara dryga minuten senare kommer 5-2 då Kajan frispelar Sjögar som elegant fintar bort målvakten och lägger in pucken mellan benen på han.

Danne spikar slutresultatet till 6-2 när han enligt devisen ”lägg pucken mot mål så kan något bra hända” gör just det och pucken letar sig hela vägen in i målet.

Som helhet var Kringelstan aningens bättre och vinner rättvist samtidigt som Backis vinner målvaktsmatchen klart då Saltsjöbaden vinner skotten med 27-21 men man minns även några publikfriande plockar av bortalagets keeper.