+55 - Trångsund

Återigen matchdag för A-laget och denna gång är det Trånkan som kommer på besök, en väldigt tidig seriefinal då det är dessa lag som ligger etta och tvåa i en ganska osynkad serie.

Vanligen brukar man som journalist ofta skriva om att laget sitter kvar på bussen men eftersom det i detta fall handlade om hemmalaget så låg dom förmodligen kvar i sofforna.

När matchen startar så tar sig Trånkan in i anfallszonen och där stannar man i fem minuter med endast små korta avbrått.
Efter två minuter sitter 0-1 då en fristående spelare styr in pucken bakom en chanslös Larsson i kassen.

0-2 kommer en minut senare när en framför målet en helt fristående spelare får passningen och kan trycka in pucken.

0-3 ”dröjer” till 5,46 in i matchen innan en fristående spelare får pucken framför målet och lägger in den.

Hoppet tänds när hemmalaget tar sig hela vägen över på andra sidan av rinken och Kajan hittar Valle med en riktig smörmacka rakt igenom zonen så han kan skjuta in den i helt öppen kasse.

Tyvärr så utökar Trångsund sin ledning till 1-4 då en spelare helt plötsligt blir fristående (har ni läst den förut) och kan slå in sin egen retur.

En första reducering kommer ganska omgående dock när Bros vinner en tekning rakt bak till Valle som hittar en lucka vid första stolpen.

Efter förra matchen där Kringelstan kom till spel med endast 9 utespelare så har sportcheferna legat i och fått till ett kortidslån från Järna i form av Micke Hermansson, det är han, assisterad av Jesse, som till sist får in 3-4 pucken då han efter några försök ser till att pucken glider saaakta över mållinjen.

Trots att Trånkan är tre fulla femmor mot Kringelstans tolv utespelare så verkar det vara dem som mest behöver sin pausvila.

Andra perioden börjar som tur är inte som den första utan det är nu hemmalaget som har tagit hand om taktpinnen.

5,30 in i perioden kommer kvitteringen när Kajan skjuter ett skott som styrs utan för målet men Valle hinner dit och vallar in pucken via keeperns benskydd.

Kringelstan fullbordar sin vändning när Vesslan vänder upp bakom egen kasse men hittar ingen att spela så han börjar driva pucken upp i mitten och när han fortfarande inte hittar någon så går han emellan motståndarbackarna men precis när han ska skjuta blir han upphakad men vips så dyker Sami upp och trycker in 5-4 pucken.

Ledningen står sig fram till 16,35 då Trånkan i powerplay kvitterar, dem tar sig in i zonen rundar kassen och ……..trumvirvel hittar en fristående spelare framför målet.

Med blott fyra sekunder kvar (hinner man mycket på enligt Magnus uggla) är det ridå ner för hemmalaget, man missar att lägga ut pucken ur egen zon och då hamnar den till sist hos en (vad gissar ni på) en helt fristående spelare framför målet.

Detta var en match som Kringelstan skulle ha vunnit med tanke på upphämtningen och hur dom tog överspelet efter de inledande 5-10 minuterna men när man ger Larsson noll hjälp i försvarsarbetet kan det sluta så här istället. Skulle tro att denna förlust svider ett tag.