+45 – Tyresö/Hanviken

Redan dagen efter storsegern mot Järna var det dags igen för 45-laget då serieledarna Tyresö kom på besök i Scaniarinken, frågan var om man har hunnit mjuka upp alla stela leder efter gårdagsmatchen.

Omgående kan vi på läktaren konstatera att det är ett helt annat tempo än på Järnamatchen då det är hög intensitet i matchen och spelarna lämnas inte den där extra tiden med pucken.

Efter fem minuters spel tappar Kringelstan pucken vid offensiv blålinje vilket leder till en snabb omställning där Tyresö kommer i en två mot etta som dem utnyttjar väldigt skickligt fram till 1-0.

Trots ett par utvisningar emot sig så är det hemmalaget som trycker på alltmer för en kvittering men tyvärr är det bortalaget som istället utökar sin ledning, detta då pucken återigen förloras vid offensivblå och denna gång är Tyresöspelaren helt fri och överlistar Larsson i kassen.

Ridå ner?
Nej då direkt i bytet efter assisterar Petri och Mörken Jander som får pucken vid bortre stolpen men istället för att direktskjuta väntar han ut målvakten och lägger in pucken i öppen kasse. Ett riktigt vackert mål.

Efter periodpausen så är det Kringelstan som för spelet än mer eftertryckligt och det ger utdelning efter två minuter av andra perioden, Sjögar hittar Kajan som tar sig in i zonen längsmed högerkanten och i höjd med cirkeln trycker han av ett riktigt styrskott a la Kajan rätt upp i första krysset bakom en både förvånad och chanslös målvakt.

Andra perioden fortsätter i samma stil med Kringelstan som det något mer spelförande laget men när man tycker att dem börjar närma sig ett ledningsmål så tippar matchen över till Tyresös fördel, detta till följd av en hel rad med utvisningar på Kringelstan. Dessa kommer som en följd av missnöje då man tycker att bortalaget ska ha ett antal hakningsutvisningar men även om man i vissa fall kan ha rätt så känns det väldigt onödigt at ge bort initiativet i matchen på detta sätt.

Sista sex minuterna på matchen har Tyresö två styck fem mot tre lägen men trots det självklara trycket man skapar så leder det inte fram till några egentliga farligheter då Kringelstan måste ha tränat mycket på boxplay.

Matchen slutar 2-2 vilket i det stora hela får ses som ett rättvist resultat, trots att Kringelstan vann skotten med ganska klara 27-16, detta enligt vad vi tyckte på läktaren i alla fall. Två bra målvakter såg till att hålla nere siffrorna åt bägge hållen och alla spelarna får en eloge för en välspelad match. Det som drar ner betyget lite på hemmalaget var alla lite onödiga utvisningarna.