Hammarby – 50+

50-laget kom till spel med två femmor borta mot Bajen på söndagskvällen till skillnad mot hemmalagets tre fulla femmor.
Ny gamle coachen Besse befann sig återigen i båset och på pressträffen före matchen tryckte han hårt på att det var den mentala matchen som skulle bli avgörande.

När matchen startar är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och det hinner bara gå knappa tre minuter innan dem tar ledningen, trots att det fanns full bevakning kan en Bajenspelare tämligen obevakat lyfta in pucken från ganska nära håll.

Kringelstan kvitterar dock efter ytterligare två minuter, Kajan får fram pucken till Valle som skjuter ett tämligen misslyckat skott som letar sig in mellan benen på målvakten.

Efter dryga sju minuters spel tar hemmalaget återigen ledningen denna gång med en hel del tur, deras back skjuter ett skott som är på väg långt utanför men träffar ett ben tillhörande en spelare från Kringelstan och fullständigt ställer Larsson i kassen.

Kvitteringen ska komma även denna gång med mindre en minut kvar av perioden, i powerplay, får Valle fram pucken till Bros som även han skjuter in pucken mellan benen på målvakten.

2-2 i pausen ett resultat som Kringelstan får känna sig nöjda med.
I pausen hörs coachen fortsätta att prata om den mentala matchen om och om igen.

I andra perioden så skiftar matchen karaktär då det är Kringelstan som tar tag i taktpinnen så därför känns det väldigt ologiskt när hemmalaget tar ledningen efter 6,35, detta efter att dem kom i en två mot etta och kan överlista Larsson med ett välplacerat skott.

Kringelstan fortsätter att trycka på men i ett av sina mer sällsynta anfall så uppstår ett missförstånd mellan målvakt och back i Kringelstan vilket medför att Bajen kan göra 4-2 i ett övergivet mål.

Kringelstan fortsätter att trycka på och missar ett antal fina lägen till kvittering, i ett sista desperat försök tar man ut Larsson men tyvärr så slutar det med ytterligare ett mål i baken.

En lite sur torsk med 5-2 och man undrar ju om inte coachen får ta på sig en del av skulden, spelarna såg mest förvirrade ut när dem försökte lista ut vad den mentala matchen betydde.