Trångsund – 45+

Bortamatch mot erkänt duktiga Trånkan på söndagskvällen för B-junisarna, tydligen var matchstarten kanske i senaste laget för en del så laget hade fyllts på med lite äldre spelare som får vara uppe lite längre. Kringelstan kom till start med Larsson plus nio tappra spelare där sex av dessa var äldre än Trånkans äldste. Som om inte det var nog så startar man matchen med endast åtta utespelare då Danne inte kommer förrän efter dryga elva minuters spel på grund av vissa logistiska problem.

När matchen startar så får Kringelstan omgående inrikta sig på försvarsspel trots det så tar det bara 57 sekunder innan första målet kommer efter att man har blivit uppfintade på läktaren.

Hemmalaget fortsätter att dominera spelet fullständigt men med en storspelande Larsson i kassen samt att övriga verkligen kämpar i försvarsspelet hålls siffrorna nere, efter elva minuters spel får så Kringelstan en tekning i anfallszon som Mörken vinner bak till Dala vars skott räddas men Sjögar hugger på returen och rakar in kvitteringen. Båda lagen samt vi på läktaren var lika överraskade av kvitteringen.

Säg den glädje som varar, det tar bara 16 sekunder innan Trånkan återtar ledningen igen och ”ordningen återställs” sett till spelet.

Kringelstans chans är att chansa på lite kontringar och efter 16,32 så hittar Mörken Sjögar på bortre blå och på något sätt får han med sig pucken förbi backen och fri med målvakten gör han inget misstag och återigen är det kvitterat.

Mönstret ska upprepas, hemmalaget återtar ledningen efter 18,35 på klockan men Sjögar ger inte upp då han minuten efter blir nerdragen i friläge och tilldöms en straff, den förvaltar han på bästa sätt då han trycker upp skottet i högrakrysset.

3-3 i paus, om det är rättvist, nja kanske inte då hemmalaget vinner skotten med 25-8 i första perioden.
Det ska sägas att Trånkan spelar riktigt bra hockey då man hela tiden släpper pucken till en medspelare med fart, en fart som hela tiden bibehålls då man är disciplinerade och håller nere sina byten till ca 40-50 sekunder.

De flesta av Trånkans mål görs efter ganska långa anfall där man till sist hittar en fristående spelare i slottet, så sker även när 4-3 kommer efter 3,13 in i andra perioden.

Direkt i bytet efter så är Kringelstan återigen nära att kvittera i ett friläge men denna gång räddas skottet och i anfallet efter så kommer i stället 5-3.

Ett litet hopp tänds för Kringelstan då Peter hittar Valle i mitten med en perfekt passning och han använder samma maska som Sjögar använde på straffen. 5-4 och kontakt igen i alla fall.

Trånkan fortsätter att pumpa på och skillnaden i klass och antal spelare börjar ge mer och mer utslag, hemmalaget utökar sin ledning när man gör 6:an, 7:an, 8:an och 9:an under andra halvan av perioden.

Siffrorna hyfsas lite i slutet då Mörken visar sina biljardkunskaper då han vallar fram Valle i ett friläge som fastställer slutresultatet till 9-5.

Resultatet får nog anses som smickrande för Kringelstan då skotten vinns av Trånkan med 54-17, hade inte Larsson gjort en stormatch samt att man ändå gör mål på nästan alla sina chanser så hade resultatet kunnat slutat i ändå större siffror.

En eloge till alla tio i laget för sin kämpainsats och att man försökte matchen igenom trots ett övermäktigt motstånd.