Kallhälls – 50+

Dags för 50 laget att bege sig på norrlandsturné när man begav sig till Kallhäll för bortamatch. Efter idogt arbete hade lagledningen fått ihop till två fulla femmor, man hade till och med lyckats få Hasse att spela match.

Direkt i första bytet är det hemmalaget som fullständigt sköljer över Kringelstan med inte mindre än tre frilägen, det man bäst kommer ihåg är när en spelare blir stående helt fri framför Larsson och Kallhällspelaren väntar på att Larsson ska göra bort sig men som han själv sa på presskonferensen efter matchen ”det där var som vilken träning som helst”.

I stället är det Kringelstan som tar ledningen när man i bytet efter kommer upp i ett anfall och Bros hittar Peter i slottet som distinkt trycker upp pucken i högra krysset.

Hemmalaget fortsätter att dominera men efter åtta minuters spel så kämpar Johnny ut pucken ur försvarszonen och tar sig även förbi nästa back och vips så uppstår ett friläge som han osjälviskt överlåter till Sami som lägger in pucken mellan benen på målvakten fram till 2-0.

Direkt efter detta drabbas Kringelstan av en jobspost när lagkaptenen bros tvingas kliva av på grund av en lower body injury.

Lite oordning i laget och innan nya uppställningen hinner sätta sig så är reduceringen ett faktum när Kallhäll hittar upp med en långpassning från bakom eget mål upp till bortre blå och detta friläge kunde inte ens Larsson rädda.

Strax därefter drabbas bortalaget av en utvisning vilket motståndarna utnyttjar på bästa sätt när man låter pucken gå som på ett snöre och fri framför målet kan man direktskjuta in kvitteringen, tidpunkt 14,39.

Nu är känslan att Kallhäll kommer att göra processen kort med Kringelstan men det är inte alltid som idrotten är logisk, två minuter senare är Kringelstan återigen i ledningen när Peter lyfter ut pucken ur försvarszon och hittar Valle i ett friläge som han lyckas förvalta via ett skott högt på plocksidan.

Kringelstan får avsluta första och påbörja andra perioden med ett powerplay och skapar ett ordentligt tryck mot målet och även fast hemmalaget blir fulltaliga så får man inte tag i pucken utan Kringelstan skapar chans på chans, till sist skickar Nibbe in pucken från sarghörnet och hemmamålvakten är i det läget så snurrig så att pucken på något sätt letar sig in i målet.

Nu startar Kallhäll den stora jakten på kvittering men via ett bra försvarsspel och en fantastisk Larsson så står Kringelstan emot trots att man drabbas av ett antal utvisningar, extra jobbigt blir det när man får spela 3-5 i två minuter men trots ett massivt tryck så reder man ut den situationen.

Man chansar med att ta ut målvakten men då kan i stället Valle bryta ett uppspel och lägga in pucken i tom kasse.

Kallhäll får trots allt dit en puck till när man med ca tjugo sekunder kvar av matchen lyckas få in den bakom en skymd Larsson.

Kringelstan vinner alltså matchen med 5-3 trots att man har varit ganska utspelade och samtliga i pressen var eniga om att hemmalaget borde ha vunnit med 4-5 måls marginal, det vittnar även skottstatistiken om som dem vinner med förkrossande 34-12.

Hela laget förtjänar beröm för sin insats men helt klart får Larsson ett extra plus för sitt övertygande spel som knäckte motståndarna.