Kista – 50 +

På torsdagskvällen var det 50 lagets tur för bortamatch mot Kista, man kom till spel med endast två ordinarie backar så både Mörken och Dala ”Erlingmark” vikarierade som detta.

Laget får en flygande start då Kajan hittar sin backpartner Mörken längs med vänsterkanten, han tar sig in i anfallszon och smäller upp skottet i nättaket.

Måhända gick det lite för lätt i början för efter detta är det Kista som dominerar matchen ganska kraftfullt och reduceringen kommer ganska omgående, klockan har bara tickat upp på 2,31 när vi tappar pucken nere i hörnet varpå en Kista hittar en fristående spelare framförmålet som kan lägga in kvitteringspucken.

Hemmalaget fortsätter att dominera ganska klart men försvaret och Larsson står emot perioden ut.
Även Kringelstan skapar en hel del farliga lägen i sina kontringar men skärpan är inte riktigt där.

Kringelstan lyfter upp sitt spel en hel del i andra perioden och utjämnar spelet och när klockan ticka upp på fem minuter så är Sami framme med ett skott som så när går in men returen letar sig ut till Benny och han kan ”kraftfullt” trycka in returen.

Tyvärr så håller inte ledningen denna gång heller mellan matchminut sex och tio släpper man in inte mindre en tre mål när Kista får komma fram i farliga kontringar.

Hoppet tänds när Peter hittar Kajan med en smörmacka vi anfallsblå då han kommer direkt från utvisningsbåset och fri med målisen gör han inget misstag.

Kringelstan försöker verkligen få in en kvittering under de återstående sju minuterna men utan resultat, istället kan Kista definitivt avgöra matchen när man sista minuten kan göra ytterligare två mål genom ett friläge och ett i öppen kasse.

Ingen höjdarmatch av Kringelstan men vi i pressen tyckte nog att man även hade domarna emot sig till viss del, definitivt en av dem hade ett sämre öga mot Kringelstan vilket kanske hade sin förklaring i att han hade varit med i Camelen och torskat med 12-1 tidigare under månaden.
Skotten vanns av Kista med 37-22.