Hammarby – 55+

Så var det då dags för säsongens sista match och enligt någon i Kringelstans ledning så är vinst av den matchen det enda som betyder något.
Det är Hammarby som står som hemmalag men Kringelstan arrangerar värdskapet av matchen då den spelas i Scaniarinken.

Bägge lagen verkar ha slitna trupper då Hammarby kommer till spel med åtta utespelare medans Kringelstan får ihop tio, mest snack på pressläktaren tilldrar sig det faktum att Petter gör comeback efter två säsonger utan matchande, oklart om han har varit ställd utanför laget på grund av skada eller om lagledningen helt har missat hans kvalitéer.

När matchen startar så är det Kringelstan tar tag i taktpinnen och efter 4,20 så hittar Vesslan fram med en passning från djupt i egen zon fram till bortre blå där Dala befinner sig, han störtar fram mot kassen och lägger säkert in ledningspucken.

Endast 14 sekunder hinner klockan ticka innan det står 2-0 på jumbotronen, Petter vill visa att han fortfarande kan slå minst lika fina mackor som Vesslan då han från egen kortsarg hittar Valle på bortre blå (fast han inte fiskade) och i friläge lägger han in en isare.

Redan här börjar Kringelstans spel gå ner sig och trots att Hammarby bara är åtta spelare så tillåts dem att komma in i matchen och följdriktigt så kommer reduceringen när det efter ett tveksamt byte och ett pucktapp blir en Bajare fristående framför Larsson som blir överlistad fram till 2-1.

Resten av perioden förblir mållös och enligt rapporterna gör coacherna sitt bästa för att väcka upp Kringelstan inför andra perioden.

Man kan tro att dem lyckas då 3-1 kommer efter 2,31, efter ett längre anfall så rensas pucken upp till blålinjen där Petter trycker av ett skott som eventuellt går direkt in i mål eller som enligt oss på pressläktaren styrs in via Bosses klubba.

Tyvärr var det bara en tillfällig uppryckning och det är i stället Bajen som tar över spelet då Kringelstans tempo i matchen bara blir sämre och sämre. Återigen kommer det en reducering och återigen så kommer det via ett tveksamt byte vilket lämnar Larsson ensam mot en motståndare.

Det kommer även en kvittering fram till 3-3 då halva perioden är spelad, den kommer efter en klassisk ”indianare”.

Frustrationen i hemmalaget blir bara större och större men spelet blir nog bara sämre och sämre ju närmare matchslutet klockan tickar.

Hammarby kommer närmare och närmare ett ledningsmål och det är bara Larssons fantastiska spel som håller Kringelstan kvar i matchen, med ca två minuter kvar så blir även han överspelad men då dyker Benny upp som en räddande ängel på mållinjen och rensar bort pucken.

Med endast 26 sekunder kvar av matchen blir det tekning i mittzon och Bros känner sig nödgad att ta ”time out” för att bringa ordning i försvarsspelet.

Efter tekningen så dumpar Bajen ner pucken i anfallszonen och med vittring på sitt segermål så störtar alla fem spelare efter och i det läget visar Petter åter sin klass när han på nytt hittar Valle på bortre blå och med endast åtta sekunder kvar av matchen kan han lyfta in vinstmålet i nättaket.

Kringelstan vinner matchen ganska orättvist då Bajen är minst lika bra och förtjänade minst oavgjort.

I hemmalaget är det bara Larsson och Petter som förtjänar beröm, starkt av Petter att göra 1+2 alternativt 0+3 i sin första match på två säsonger.
Bajen vann skotten med 24-21.