Juniorlaget upp i serieledning

Det låg en spänd förväntan i luften på isbanans parkeringsplats där vi alltid samlas inför bortamatcherna.

Hanvikens SK? Hur såg omkl. rummen ut? Hade motståndarna fullt lag? Hur var slipningen? Skulle fiket vara öppet?
Många frågor och den viktigaste fick vi svar på direkt när vi kom in i hallen - Fiket var öppet. Efter gemensam fika och uppladdning var det dags för match.

Helt oväntat och inte alls rutinmässigt så tar vi ledningen i matchen. Efter 10 minuter serverar Dala en macka i mittzon till Mörken som sätter högsta fart och sprätter elegant in första pucken. Frilägena från senaste träningen satte sina spår.

Kvitteringen kommer omgående. Vi har klart störst puckinnehav och mycket skott och chanser dock utan att få mer utdelning i första perioden. 1-1 i paus.

Hanviken gör på nåt konstigt sätt två enkla mål på ett förvirrat och virrigt lag. 1-3 men vi fortsätter kämpa och ta avslut. Till slut får vi utdelning på våra många chanser och både tvåan och trean kastar vi in inom en minut. Tolv minuter kvar av matchen och segervittringen går riktigt att känna på i båset.

Härligt - ledningsmålet, tillika vinstmålet, kommer också med tre minuter kvar att lira. Conny Johansson som är "back on track" efter skada trycker in en isare under keeperns benskydd.

Med två minuter kvar tar Gurkan en frivillig utvisning, för att som han säger, skapa lite vardagsspänning. Vi håller ut, återigen med Peter Armuand där bak i huvudrollen och när slutsignalen går visar tavlan 3-4 till bortalaget.

Matchen kändes lite konstig. Vi hade ett klart spelövertag, men utan att spela bra. Mycket misstag, felpass och felpaceringar. Försvarsspelat för femmorna imponerade inte, tack och lov så förlade motståndarna inte så mycket tid i vår zon.

ADHMM - är ingen konstig sjukdom eller hemlig sekt.
Det är vår förstafemma. Alin, Dala, Holmberg, Mörk & Mäkinen.