Vildsvinen från Järna bökades ned

Våra bröder, Järna Wild Hogs, hade revansch att utkräva efter Kringelstans par i segrar i vänskapsdubbeln under säsongsupptakten.

De hade vässat till laguttagningen inför mötet och bl.a. satt upp meriterade Berra Karlström i kedjan för att skapa tryck framåt. Vi fick en bra start på matchen och redan efter fem minuter hade vi 2-0. Mot slutet av perioden ramlade fler mål in, 3-2 i periodpaus. Det visade sig att även Järna numera får valuta för arenahyran - spolning inför sista.

Järna blev pigga av sin reducering men i mitten av andra kommer dagens snyggaste balja. Matte får en passning och går in i zon, droppar till Tony som tar hand om pucken och - PANG - rakt upp i närmsta krysset. Snacka om ögongodis. Lite mer nätkänning blev det och matchen slutade 5-3. Resultatet var smickrande för motståndarna. Vi brände en hel del fina chanser medans Charlie i motståndarkassen lirade bra.

Det blev några återbud, inkallelse av reserver och omkastningar i femmorna. Gurkan som laddat en hel dag för att äntligen få flyga fram på en fordwardskant hamnade återigen i en tung ansvarsställning som back. Som gammal lirare fällde han utan gny den så viktiga kommentaren: "Laget före jaget".

En Coach våta dröm infriades: SAMTLIGA forwards som förstår hur man spelar försvarsspel. Dessutom fattar när, hur och VARFÖR man byter i flygande byten. Frågan är om vi får uppleva det igen.
(Backarna har säkert synpunkter på forwards insatser men vi får se det hela relativt!)

Alla kedjorna producerade och visade härlig spelglädje. Första line stack ännu en gång denna veckan ut hakan (....eller klubban). Holmberg, Mörk och för dagen med Siito mellan sig. De skickade in tre påsar som Charlie fick leta efter i nätmaskorna.

Skönt att se Siitonen tillbaka efter skada. Han drabbades tidigare på säsongen av den i hockeysammanhang välkända skadan "Saaameson-höft".
Publicerad: 26 november 2011