Arlanda Wings kraschlandade i Templet

Efter en blytung seriestart i +45 så kom då äntligen segern i tredje +45 matchen.

Med tanke på att vi i år siktar på serieseger så har starten i år känts allt annat än bekväm. I torsdags kom dock urladdningen i en match med två ansikten.

Arlanda X-Wings kom från en uddamålsförlusts mot självaste Trångsund så vi förväntade oss en riktig batalj. Vi vingklippte dock motståndarna tidigt i matchen och redan efter åtta minuter hade vi skaffat oss en 4-0 ledning. 6-1, i paus och skotten 22-2 speglade tydligt matchbilden. Det vår våran puck vi spelade med och följdriktigt behöll vi den också för oss själva.

Andra perioden mattades vi betydligt. Det var nog den klara ledningen som gjorde att vi lutade oss bekvämt bakåt och sänkte tempot. Spelet jämnades ut en del även om vi hade kommandot hela tiden. Med två mål inom fem sekunder i matchens sista minut grejade vår Sniper Tony vår första tvåsiffriga vinst i år, 11-2.

Det var härligt att se två tidigare skadade spelare göra comeback och premiär i år. De skapade ett tryggt lugn bakåt. Meriterade Right-backen Berra Karlström och en av våra målvaktsfantomer och senaste stora grabb, Putte Nyström.

Linan Anförd av Lillen Andersson som center, flankerad av Johan Alin och Abris fick ett defensivt uppdrag av coachen. Inte så glamoröst men de gjorde ett kanonjobb och en helgjuten insats. Tack.

Det går inte att låta bli att lyfta fram även en annan av femmorna för kvällen. Linan med Bros i mitten, Matte o Renberg på kanterna. Backarna Danne P och Esa som var både mästerliga och eleganta därbak. Femman lirade 8-0. Med det backspelet kunde forwards helt strunta i försvarsjobbet och gå ”all in” på leken i anfallszon.

Tack vare att kedjan sparade krafter och höll sig från egen zon kunde vi vaska fram ett hattrick. Matte Vahlberg slog till. Nu förstår alla i laget varför han kallas ”Walle”, det är efter en av de stora i SSK (numera tränare i Västerås).

Walles svar på frågan ”hur lyckades du?”- var lika enkel som genial –”Jag sköt såklart där jag såg nätet, det gör väl alla”, Ett självkart svar från en måltjuv. Det enda nät vi andra ser är bara publiknätet ovanför plexet!

Vi hittade även en till i linan som slapp slita ont i egen zon och istället plockade pinnar. Centern lirade härligt oansvarigt offensivt och skrapade ihop inte mindre än fem assist och dessutom två mål.
Hans enda kommentar var att ”Det har väl inte hänt sen man va’ knatte”.

Det blev en riktig islossning. Nu går vi på julledighet och matchar inte förrän vår internationella turnering på Åland i januari. Vi hoppas kunna konservera formen.
Publicerad: 21 december 2011