Trångsund säkrade Seriesegern och avancemang till Elitserien

Motståndarna hade laddat upp rejält med två nyförvärv till spelartruppen. Björn Nord, med ett dussin säsonger i Djurgården och flera år i Tre kronor, lirade back. Som om inte det var nog hade han sin bror, John, med som lirade aktivt så sent som 2010. Nord hade ”järnkoll” på hemmafronten och brorsan stod för väldigt mycket framåt och hann dessutom med tre mål.

Alltid lika kul att se gamla lirare på isen, även om de tillhör motståndarna!

Vi kom aldrig riktigt in i matchen och hade svårt att freda oss i egen zon. Markeringsspelet fungerade inte och vi stirrade stint på pucken i alla lägen. Trånkan hade alltid en gubbe att spela och var betydligt rörligare än oss. Deras passningsspel imponerade.

Vi hade svårt att skapa chanser framåt även om Dannes lina attackerade målet med jämna mellanrum. Kul att se Danne tillbaka, ett mål o assist från hans sida.

Redan i fjärde minuten gjorde de 0-1, precis efter att vi klarat av en utvisning. 0-2 kom ganska snart. 1-3 i paus och vi fick välbehövlig vila.

Vändningen vi hade tänkt oss i andra kom aldrig, utan de fortsatte sitt fina spel och målen trillade in bakåt i en jämn ström. Coachen för dagen, J Andersson, tog timeout med 6 min kvar och stuvade om lite i laget. Tyvärr gav det ingen utdelning denna gång. Slutresultatet skrevs till 2-6.

Även om vi hade en tung dag så fanns det fler kringlor att plocka fram. Bröderna Alin bildade backpar och spelade gediget matchen igenom. Speciellt Nibbe som gjorde en kanonmatch och följde upp sitt fina spel från tidigare i veckan. Om inte han var trött efter matchen kan man inte bli trött!

Vi gratulerar Trångsund till seriesegern och avancemanget till Elitserien nästa säsong.
Publicerad: 8 februari 2013