Förlust i seriefinalen mot Österåker för A-laget

Vi kom till spel med tolv utespelare och Putte i mål, som gjorde sin säsongspremiär, mellan stolparna. Han skötte sig alldeles utmärkt och gjorde en gedigen insats.

Spelet stämde inte alls för oss i första perioden. Österåker dominerade stora stunder i första perioden. De ägde mittzonen och hade inga problem med att spela sig in i vår försvarszon. Vi skapade inte heller mycket framåt i första, dock hade Valle en mycket snygg inbrytning från höger men han la pucken i underkant ribban och ut.

De gjorde både 1-0 och 2-0 innan vi kom i gång med vårt eget spel. Andra perioden jämnade vi ut spelet och skapade också en del framåt.

Efter bra forechecking som ledde till misstag från deras sida lyckades först Tony reducera och lite senare kvitterade Molle. Ställningen 2-2 och i nuläget hade vi elitserieplatsen i näven.

Kort därefter biter de sig kvar i vår zon. Spelar upp till backen som drar på ett skott. Rakt upp i gallret på Putte, sen rakt ner till en norrbo som rakar in pucken. 2-3.

De sista sju minuterna jagar vi febrilt en kvittering och sista två lirar vi utan putte och 6 mot 4 och vi skapar en del giftiga chanser, dock utan resultat. Slutresultat 2-3.

Än är inte serien helt avgjord. Beror lite på hur Österåker väljer att formerar sina styrkor i sina två kvarvarande matcher. Tappar de två poäng så vinner vi serien.
Publicerad: 17 mars 2014