Lyckad seriepremiär för juniorlaget i Templet

Tullinge startade i ett högt tempo och bra spel och lugnade sig inte förrän efter 7-8 minuter. Dock skapade de inte så mycket ned tanke på deras puckinnehav.

Att de försökte med högt tempo från start kanske berodde på att de granskat laguppställningarna före match. Deras snittålder var 39 bast mot våra 47. Hela åtta år i åldersskillnad, vilket blir 80 år på tio spelare om man kan räkna så!!!!! Men det är ju inte alltid ungdomlig entusiasm och snabbhet slår vuxenrutin!

Det var hemmalaget som startade målproduktionen och det var en av våra Rookies, som gjorde sin första match i Kringelstantröjan, som fick ta med sig en puck hem. Grattis Peter Sjögar, volleyn på en målvaktsretur satt fint i maskorna. Han gjorde en kanonmatch på, för honom lite ovan, forwardsplats.

Alla i laget, inklusive Finn i målet, gjorde en bra insats denna afton. Det var speciellt kul att se när backarna Kaj, Esa, Lill-Erik (Jakob) och Nibbe fyllde på och följe med upp i anfallen. Det blir bra snurr när hela femman kliver på och skapar tryck. Kajan gjorde ett av målen och var även inblandad i Sjögars mål.

Vid ställningen 2-2 och med knappt fem minuter kvar så vaskade dagens coach, Esa, om lite i laget och gick ner på två femmor.

Det blev ett lyckat drag för i första bytet lägger Rune en kanonmacka till Tony som rycker sig fri och gör det vår Sniper ska göra, grundlurar målvakten och lägger enkelt in ledningsmålet.

Med en knapp minut kvar på visarna stängde vi matchen. Rookien Peter Andersson skickade in kvällens sista mål efter pass från Esa och Tony.

Premiärresultatet 4-2 smakade utmärkt.
Publicerad: 21 oktober 2014