AIK besökte templet

Det var ett mycket duktigt lag som AIK ställde på benen. Inte undra på det när de tog in två gamla SSKlirare, Peter Nilsson (Dif-ikon) och Leif R Carlsson (SMguldet-85).

Vi fick en tung start emot oss och redan efter tre minuter satte de sitt första mål efter att ha snurrat bra i vår zon en stund.

Mycket av spelet var förlagt till vår försvarszon och vi hade svårt att hänga med i deras rörliga spel. Allt som ofta glömde vi bort att de var fem på plan, vi stirrade mycket på pucken och glömde/hann inte med markeringen av de fyra som inte hade puck.

De gick fram till 3-0 och samtliga mål SPELADE de sig ända in i mål.

Vi var naturligtvis inte utan chanser framåt, även om vi sällan lyckades etablera något längre spel i deras zon. Med en minut kvar driver Tony in i zon, vänder i hörnet och hittar Benny på blålinjen som skjuter direkt och i mål. 1-3 och paus.

Andra perioden startar bra och redan efter tre minuter drar Kajan på ett kanonskott och Henriksson jobbar bra framför mål och rakar in returen. 2-3 och vittring. Nu skulle vi väl ändå ta chansen?

Det kändes tyvärr som att de bara ökade på skäret en aning nu när vi närmade oss i målprotokollet. Pucken vistades än mer i vår zon och det var de svarta som lekte med den. De gick fram till 2-5.

Vi fick en sista chans, spel 5 mot 3 i två minuter. Vi skapade inte så mycket, men Gurkan fick ett jätteläge och bra träff, tyvärr strax utanför och stenhård träff i plexet.

I sista minuten fastställde de slutresultatet 2-6.

En femma var riktigt lyckad. Backarna Kaj och Benny bakom kedjan Tony, Gurkan och Henriksson. De lirade 2-1.

Putte gjorde en heroisk insats i målet och flerutespelare som utmärkte sig var backparet Johan Alin och Besse som gjorde få markeringsmissar och misstag i försvarsspelet denna afton.

Publicerad: 12 november 2014