Huddinge IK befäste Silverplatsen i Elitserien ,+45

När besvikelsen lagt sig och klacken bytt arena kom matchen igång något försenad.

Det stod mycket på spel i 10-lagsserien. Huddinge lirade för silverplaketter och Kringelstan Veteranhockey spelade för överlevnad i högsta serien. Vid vinst för oss skulle biljetten till de stora ishallarna vara kirrad även till nästa säsong.

Vi kom till spel med två femmor. Det visade sig vara ett bra drag av oss. Vi spelade grymt bra hockey i första perioden och skapade mängder med chanser framåt och det var kul på isen.

Utdelningen kom också.

Dala levererar som vanligt, normalt som back, men nu som forward. En riktig lagspelare som går till jobbet varje dag och alltid gör sin insats oavsett var han placeras. Två kassar från hans spade i första perioden.

Vi hade ytterligare en tvåmålsskytt i Herr Andersson, efter två fina framsmekningar från Valles klubba. De gjorde båda ett kanonjobb i första.

Vid periodens sista mål för Kringelstan var utgången given…. Tony Sniper kom fri….

Mycket bra spel och periodresultatet 5-2, gjorde att vi satt ganska nöjda i båset under pausvilan.

För den oinvigde kan jag berätta att en match kan svänga väldigt mycket mellan två perioder
OCH DET GJORDE DEN HÄR.

Tyvärr drabbades vi av skada på en av centrarna som klev av i slutet av första perioden så vi blev en man kort. Från att byten funkat perfekt blev det strul. Det blev lite rörigt och otakt med byten och även byten backar-forwards. Vi tappade focus och koncentration samtidigt som Huddinge började åka skridskor och lira pucken till varandra.

Huddinge tog över matchen fullständigt. Chanserna framåt var lätträknade och vi hade himla svårt att få pucken ur zon även fast vi hade många lägen till det. Gurkan kom fram till att vi slog EN icingpuck i andra perioden.

Det var jobbigt att se deras spel med ideliga droppass som ställde oss gång efter annan. Vi kunde inte hålla emot trycket och målen kom på löpande band. De vann sista perioden med 4-0 och slutresultatet skrevs till 5-6.

Div. 1 nästa år….men positivt att vi matchade silverkillarna. Det tar vi med oss till nästa säsongs sommarträning.
Publicerad: 16 mars 2015