Utvisningar förstörde aftonen mot de obesegrade serieledarna


Vi stod upp mycket bra mot topplaget i första perioden.

Efter 6 minuter tog vi ledningen på en retur genom bålgetingen och nyförvärvet Wille Englund efter ett bra skott från Jocke. Kul att se Willes rappa framfart på plan. Minst i laget men ändå helt orädd i sitt agerade och därigenom skapar ytor och utrymme för kompisarna i femman.

I avsaknad av hela Södertäljes bästa forecheckare, Holmberg, så har vi fått ihop nya konstellationer av smur…förlåt, knattar. Återigen lirade Mörk, Rydan och Sjögar ihop i en kedja. Som backar bakom lirade Lill-Erik och Kajan/Mattis.

Det syntes att de saknat varandra! Äntligen förstod coach att de skall spela ihop!

De visade härlig spelglädje och stod för skapandet framåt med kreativt och snabbt spel. Bara klubbskaft och skridskospetsar stod i vägen för målproduktionen.

Tumba gör dessvärre periodens sista mål i powerplay och således slutar perioden 1-1, vilket inte kändes helt rättvist under spolningen.

Finn i mål gjorde en kanoninsats. Med tre nickar på farliga skott är det svårt att göra mer! Snyggt jobbat Finn.

Utvisningar!

Andra perioden blev en enda lång väntan på att det skulle bli tomt i vårt utvisningsbås och vi skulle slippa spela boxplay. De gånger vi hade överläge i manskap ”lyckades” vi vid två tillfällen till och med dra på oss utvisningar. Dessutom i offensiv zon! Coach fick snabbt några nya gråa hår!

Det är väl ett understatement att säga att våra utvisningar var viktiga för matchutgången. Även tvåan och trean från Tumba görs med Kringelstanspelare i utvisningsbåset.

Matchens sista mål med Finn på bänken var bara en formalitet… 1-4 torsk.
Publicerad: 21 december 2015