Jhonas Enroth levererar

Skå IK som kom till templet för match mot knattarna föregicks med ett gott ryckte, 10-2 seger i sin enda seriematch och förlusten mot dem i DM förra året var ingredienser som man tydligt kunde se gjorde hemmalaget lite oroliga.

Och nog startade kringlorna försiktigt, det vart väldigt försiktigt på gränsen till passivt försvarsspel och Skå surrade som ilskna bin runt hemmakassen och redan efter några minuter hade dem nog räknat hem segern.
Vad dem inte hade räknat med var Backis som idag debuterade i sina direktimporterade skydd från NHL a la Jhonas Enroth och om han har varit bra tidigare så var ännu bättre nu, Skå sköt från det ena kanon läget efter det andra men förgäves.

10 minuter in i första perioden när trycket är som störst får hemmalaget till en kontring, vindsnabba Holma sticker iväg längs högerkanten och i mitten störtar Mörken på mål. Skå keepern läser den passningen men då känner han inte Holmberg (vad är väl ett ass jämfört med ett mål) han tar givetvis ett eget avslut och 1-0 till hemmalaget, väldigt orättvist men ack så skönt.
Skå fortsätter i samma furiösa tempo, dem vinner skotten i första med 14-6 men NHL-skydden är omutliga. Efter 16 minuter så räcker inte ens dem till och kvitteringen är ett faktum och det står sig perioden ut.

Nu ser man att Kringelstan vill lyfta spelet och efter två minuter får Peter A ett pass av Renberg och Peter tar skottet och går sen på egen retur och Kringelstan är återigen i ledningen. Fortsättningen av matchen är betydligt jämnare än första perioden dock med ett fortsatt övertag för Skå och just när man på läktaren börjar känna lite segervittring så lyckas till sist bortalaget att överlista Backis.

Med 1,07 kvar av matchen dyker det gyllene läget upp för hemmalaget att avgöra tillställningen när dem får spela 5-4, dem skapar några bra lägen men pucken vill inte in, med sekunder kvar rensar Skå pucken hela vägen ner till Backis som tydligen vill visa upp sin överlägsenhet en sista gång så han slår pucken till motståndaren som får ett friläge men givetvis tar han även det skottet.

Oavgjort är ett resultat som Kringelstan ska vara väldigt nöjda med fast dem har verkligen gjort en kanonmatch både som lag och kämpainsats med Backis som lysande stjärna.