Seriepremiär för knattarna

Både Svenska och Italienska fotbollsförbunden samt Fifa hade tydligen missat att Kringelstans knattelag hade seriepremiär när dem la in avgörande kvalmatchen (och kanske även Kringelstan) så det var nog lite glesare på läktaren än vanligt men glädjande att se att en supporterbuss norrifrån fanns på plats.

En observation som görs på pressläktaren är att det endast är 4 av 11 spelare som är knattar resten har fyllts på från både J45 och A-laget.

Matchen börjar i sann Kringelstan anda när man ser adrenalinet pumpar från spelarna efter line up, pang 0-1 utan att hemmalaget har känt på pucken och den här gången tog det 21 sekunder vilket får betraktas som en ganska normal öppning för Kringelstan.

Trots den öppningen så märks det att hemmalaget är taggade och efter dryga minuten vaskas kvällens första pp fram som dock blev resultatlöst. Coachen hade för dagen satt ihop en riktig superfemma bestående av Vesslan o Petter på backen med Sjögar, Mörken och Kenta där framför och dem hade roligt ute på isen, det syntes. Efter 7,43 spelar Petter och Sjögar fram Mörken i ett ypperligt skottläge som han trycker in otagbart, ett mycket vackert mål.

Knappa fyra minuter senare stressar Sjögar Haninge spelarna så dem ger bort pucken till Mats ”skräddaren” Vestlund som skrinnar in mot mål och smäller upp den i krysset.

Ca 1,30 senare räddar Haninge kvar pucken i anfallszon, fast det såg ut som offside (Bros hade blåst), och på andra försöket lyckas dem överlista Backis i kassen och det är kvitterat.

Haninge drar strax på sig ytterligare en utvisning men tyvärr slarvar andra femman (som är inne i pp och avlastar) så att en Haninge spelare kommer i ett friläge och lyfter in 2-3 pucken otagbart i krysset vilket är paussiffrorna.

Matchen och framförallt andra perioden präglas av utvisningar utan att för den skull vara ful eller grinig, tvärtom så är det en bra stämning lagen emellan. Haninge drar på sig 6x2 + en 10 minuters utvisning medans Kringelstan klarar sig med 3x2 minuter alla utvisningar korrekt utdömda av ett utmärkt domarteam.

Med detta sagt så drar hemmalaget igång ett bra tryck mot Haninge kassen där dem bombarderar bortalagets keeper med inte mindre än 19 skott i andra perioden (totalt 34-18) plus en ansenlig mängd utanför. Mängder med chanser skapas men ikväll vill pucken verkligen inte gå in så resultatet från första perioden står sig i en mållös andra period.

Hela laget förtjänar beröm trots att det blev förlust, Backis och bägge femmorna gjorde riktigt bra insatser och gissningsvis var alla underställ rejält blöta efter matchen, kanske ett extra plus till första femman och coachen som hade fått sitt lag rejält laddade, det som kanske saknas skulle väl i så fall vara avslutsträning.
Ett tack även till Haninge för en trevlig och ganska välspelad match.