Kringelstan – Huddinge

Måndagskväll och dags för seriefinal när seriesuveränen Huddinge kommer på besök, vet inte om det hårda spelschemat spelade in i det faktum att det var relativt glest på läktaren man tycker ju annars att en sådan här match skulle locka storpublik.

Det märks direkt i inledningen att Kringelstan har respekt för motståndarna för det är defensiven först utan att för den delen bara slå ifrån sig, man har bland annat ett friläge redan efter någon minut som tyvärr missas.

Förutom att det är två bra lag så är det två mycket bra målvakter som gör att nollorna inte spräcks för chanser finns åt bägge hållen, så efter 15 minuters spel bryter Kajan pucken vid offensivblå när Huddingeforwarden gör misstaget att lämna sin zon alldeles för tidigt.
Kajan tar några skär framåt samtidigt som forwards störtar mot mål så att han kan prickskjuta in pucken i högra krysset.

Aldrig är väl ett lag så sårbart som efter man har gjort mål och så var fallet även här, direkt på tekning går fyra man bort sig varvid Huddinges storstjärna Tobbe Dahlström fritt fram och via ett ännu hårdare skott prickar även han höger kryss helt otagbart för Backis. Surt när man bara behåller ledningen i 10 sekunder.
Resultatet står sig perioden ut och båda lagen får välbehövlig vila efter en bra första halva av matchen där Huddinge vinner skotten med 12-15.

Andra perioden startar som den första slutade och efter 1,56 kan Kringelstan återigen ta ledningen när man efter att ha tryckt på mot målet får Vesslan pucken och skjuter ett perfekt styrskott som prickar klubba / skridsko på Bros som snyggt styr in 2-1.

Resultatet står sig fram till 6,09 in i perioden när återigen Tobbe Dahlström kommer in längs höger kanten och skjuter ett perfekt skott i bortre hörnet, ett riktigt klassavslut.

Matchen fortsätter i samma höga tempo och vi på läktaren börjar tro att det ska bli delad poäng i detta toppmöte men så efter dryga 18 minuters spel får Huddinge ett gyllene läge när man får spela 5-4 efter att Bros olyckligt fastnat med handen runt motståndarens klubba.

25-30 sekunder in i powerplay får Kringelstan ut pucken ur zon men här gör Huddinge ett smart drag och byter direkt in nämnde Dahlström och givetvis är det han som störtar in i zon skjuter ett skott som Backis klarar men viss kalabalik uppstår och på något vis lyckas han peta in pucken i mål, aaaah va surt.

Kringelstan gör en sista ansträngning när man tar ut Backis men lyckas tyvärr inte få in någon kvittering, tufft att förlora matchen men man kan ta med sig att det här måste nog ha varit en av dem bättre i serien i år. Skottstatistiken blev 20-24.

På pressträffen framkom det uppgifter att coach och styrelseledamot har väldigt goda kontakter med hattrick skytten i motståndarlaget vilket ställer en frågande varför han antingen spelade i fel lag alternativt var bjuden på en kryssning eller liknande över match dagen????