J45 – Saltsjöbaden

På grund av två långtidsskador och en välbehövlig semester för Kringelstans återstående keeper så står dem helt plötsligt utan målvakter men då kliver deras bröder från Järna in och lånar ut sin målis Stefan Claesson.

Matchen är betydelselös för Kringelstan då dem redan är klara serietvåor vilket märks för det ser lite segt och ointresserat ut i matchinledningen, för oss på läktaren ser det ut som man är nummet större men på grund av den dåliga inställningen så får Saltis ganska många bra lägen så Stefan får verkligen visa vilken bra målvakt han är.

Hela första perioden är en enda lång gäspning med missade chanser och slarvigt försvarsspel och det dröjer till sista minuten innan nollan spräcks trots 19 skott på mål, det är Peter A som spelar fram Renberg i ett friläge men målisen räddar varpå pucken går i en hög båge och träffar Peter i bröstet och in i mål, ja ibland krävs det lite flyt när man ska göra mål.

Andra perioden blir desto mer händelserik redan efter 1,30 passar Tony fram Jander, som för dagen spelar forward, och han kan skjuta in tvåan.

Ett missförstånd mellan två mycket rutinerade försvarsspelare bjuder Saltis på ytterligare ett friläge och den här gången kan inte Stefan stå emot längre utan deras reducering är ett faktum.

Nu blir det lite spännande med en uddamålsledning men med åtta minuter kvar av matchen så spelar Benny fram Valle som äntligen träffar målet och det är återigen en tvåmålsledning.

Minuten efter vinner Bros en tekning bak till Benny som skjuter in 4-1 när Åhs skymmer målvakten, en längre palaver följer när spelare försöker att ”claima” målet men till slut så tillskrivs det Benny vilket vi reportrar tycker är korrekt.

När Saltis åker på en utvisning så förväntas det att matchen stängs men nu bjuder den ytterst rutinerade backen Besse på säsongens ”in i planare” vilket ger friläge och ytterligare en reducering.
Powerplay spelet avslutas med en egen utvisning så i den här spelformen finns det en hel del att slipa på för coacherna till nästa säsong.

Kringelstan avslutar matchen på bästa sätt när man gör tre snabba mål, först gör comebackande Petter ett klassmål när han efter ett pass från Jander rundar hela försvaret längsmed vänster sidan och lägger in 5-2 målet.

6-2 gör Bros när han dyker fram och stöter in returen efter Tonys skott.
7-2 spelar Jander fram Valle som kan åka in i slottet och avsluta målskyttet för dagen.

Trots vinsten så är det inga överbetyg som delas ut till hemmalaget förutom till inlånade Stefan Claesson som verkligen fick bekänna färg och gjorde det verkligen med den äran, känns nog bra för Kringelstans forwards när dem fick se hur svårt det är även för andra lag att göra mål på honom.