Tullinge – A-laget

Bortamatch mot Tullinge i vad dem kallar för supersöndag då det förutom denna match så har deras +35 match mot Undici. Hemmalaget ställer upp med det bästa dem har med bland annat Reino Sundberg i kassen.

Målvakterna får vara hur kända dem vill när Tony ”The sniper” Asplund får ett läge så smäller det, matchklockan har hunnit tickat upp på två minuter när han får en passning i slottet och utan tvekan smäller han upp pucken i krysset, till skillnad mot förra matchen så valde han det vänstra den här gången.

Det är en ganska jämn match vi får bevittna efter målet där det ser ut som om Kringelstan redan börjar spela på resultatet för det ser ganska avvaktande ut. Om det är en följd av detta ska vi låta vara osagt men hemmalaget bjuds på en hel del lägen men i vanlig ordning så håller Kenta tätt i kassen.

När det återstår några minuter av perioden så slarvas det återigen i försvarszonen och på något märkligt sätt lyckas en spelare i hemmalaget stöta på pucken förbi Kenta i kassen.

Nu förväntar vi oss på läktaren ett taggat Kringelstan i början på andra då man kan förmoda att dem har fått sig en hårtork i pausen men det är om möjligt ännu mer avvaktande och ganska snart straffas Kringelstan av bristande hemarbete inte bara en utan två gånger sker det och uppförsbacken ser tung ut, 3-1 och oinspirerat spel.

När det återstår ca 6 minuter av matchen så vaskar coachen om Kringelstans femmor i samband med ett powerplayläge och det hinner inte gå lång tid innan Kajan med en skottpassning hittar Tony (vem annars) som har smugit upp bakom Reino vid första stolpen och elegant vinklar in reduceringen.

Detta blir starten på en intensiv jakt på kvittering där Kringelstan skapar ett massivt tryck, speciellt under sista 1,40 när man satsar på en sjätte utespelare och man skapar ett flertal chanser där den som får den bästa kvitteringschansen är nog Esa ”kulturprofilen” Lindkvist men på något sätt lyckas hemmalaget och Reino Sundberg freda sin kasse.

Det känns ganska onödigt att Kringelstan vaknar så sent i matchen och därav inkasserar sin första förlust i årets seriespel. Bäst betyg ges precis som efter förra matchen till Tony Och Kenta BORGEN i målet.