Tullinge – Knattelaget

Tullinge har återigen en så kallad supersöndag med dubbla matcher för deras 35 och 50 lag och den här gången är det Kringelstans +35 lag som är inbjudna att delta.

När matchen startar så är den tämligen jämn även om det känns som Kringelstan har initiativet men hemmalaget presenterar återigen en mycket bra målvakt, dock inte Reino Sundberg den här gången.

8,37 in i första perioden så står en Tullinge spelare nere i hörnet bakom förlängda mållinjen och via ett par klubbor så letar sig pucken på något vis in i nätmaskorna bakom Backis och mycket snöpligt så står det 1-0 till hemmalaget.

Efter målet ser det ut som om hemmalaget jämnar ut eller rent ut av tar över matchen och Backis får göra ett flertal kvalificerade räddningar. På tal om kvalificerade räddningar, i slutet av perioden så styr Patrik pucken förbi Tullinge keepern och vi på läktaren börjar plita ner kvitteringen i våra protokoll men på något vis lyckas målisen att fånga pucken i plocken bara att gratulera till en fantastisk räddning.

Andra perioden ser väl ungefär ut som den första men när halva perioden nästan har spelats så drar Tullinge på sig två snabba utvisningar och i slutet av det efterföljande 5-3 spelet så hittar Mörken (för dagen back) en perfekt genomskärare till Holma som trycker in kvitteringen.

Klockan hinner ticka upp mot 13 minuter när Kringelstan missar att få ut pucken ur zon när forwards är lite för snabba att anfalla och lämnar zonen innan pucken är ute så Tullinge backen kan avancera in och skjuta, Backis räddar men kan givetvis inget göra när motståndarna rakar in returen.

Efter ytterligare ca två minuters spel så är återigen Kringelstan lite slarviga i sitt försvarsspel i sin iver att jaga kvittering och Backis tvingas återigen släppa in en retur fram till slutresultatet 3-1.

Det känns som om dem flesta i Kringelstan kan bättre men Dala gjorde en fullgod insats och sen måste man även nämna att Fornvik och Mörken vikarierade som backar och gjorde det med den äran.