+45-Brinken

Det märktes på folkvandringen till Scaniarinken att det var vankades stormatch när de obesegrade serieledarna Brinken kom på besök, när jag passerade omklädningsrummet före matchen så såg man många spända men laddade spelare.

När matchen startar så gör Brinken ingen besviken dem kommer till spel med två mycket bra femmor och tar tag i taktpinnen omgående men Kringelstan visar att dem inte kommer att ge sig frivilligt i den här matchen när dem spelar tight försvarsspel och när motståndarna skaffar sig lägen så finns Backis ”The wall” därbakom.

När klockan närmar sig sju minuter så händer något som är svårt att försvara sig emot och det är när en Brinken spelaren missar skottet totalt men blir till en fantastisk passning till en medspelare som dyker upp vid bortre stolpen och kan vinkla in ledningsmålet, helt utan chans för Backis.

Bortalaget fortsätter att dominera matchbilden men hemmalaget börjar äta sig in i matchen och det är främst genom hårt arbete som det sker, efter dryga tolv spelade minuter så slår Petter en fantastisk passning till Valle på bortre blå så han kommer fri från vänsterkanten och kan skjuta in kvitteringen.

Andra perioden börjar ungefär som den första med ett undantag och det är att det börjar synas på borta laget att dem går på två femmor och kanske inte har underkastat sig samma stenhårda försäsongsträning som Kringelstan är så kända för att göra.

4,10 in i andra så skjuter Petter ett skott från blå som styrs av några spelare och där dyker Peter upp och trycker in ledningspucken.
När tio minuter har passerats så bjuder första femman på ett riktigt fint anfall där till sist Tony hittar förstaårs junioren Mörken som nu har skjutit in sig vilket syns när han prickar in 3-1.

Det hinner knappt gå en minut av matchen när hemmalaget gör ett av få misstag i matchen när dem går bort sig i anfallszonen vilket Brinken utnyttjar och kommer i ett 3-1 läge som dem effektivt utnyttjar fram till 3-2.

Ett alltmer desperat spelande Brinken gör allt för att få in en kvittering men dem har inte orken att ta sig ur hemmalagets grepp, ett bra läge ”får” dem när en spelare i hemmalaget slår en riktig ”in i planare” som håller på att ställa till det men Backis står emot även det försöket.

Man kan sammanfatta matchen som en av dem bättre under säsongen där Backis och alla tre femmor ska ha en eloge för sin kämpainsats, ett extra plus till tredjefemman med Kenneth Åhs i spetsen där dem verkligen visade vad fighting face innebär.

Alla coacher (och dem var många) ska också ha ”credd” för sin coachning och att dem höll korta byten vilket kan ha blivit utslagsgivande i slutändan.