Hammarby-A-laget

Redan dagen efter juniorernas match var det dags för A-laget som hade bortamatch mot Bajen, kan ha varit en av dem första matcherna där Kringelstan har mönstrat tre fulla femmor till en bortamatch och som fick bege sig hela vägen till BST hallen för kvällens drabbning.

Kringelstan mönstrade i stort sett samma lag som kvällen före med några få undantag, nämnas bör att det fanns tre A-lags debutanter i Tomas H, Petter (som vågade spela om han fick Olle vid sin sida) och Mats L som gjorde matchdebut för Kringelstan.

Trots att laget var nästan detsamma så var inställningen och intensiteten som bortblåst och Hammarby kunde ta tag i takt pinnen utan att anstränga sig överhuvudtaget så om Mats L hade några premiärnerver så försvann dem nog omgående när han fick göra den ena paraden efter den andra.

Efter dryga tolv minuter av bedrövligt spel så bryter Bros i mittzonen och snirklar sig in framför målet mellan backarna innan han avlossar bössan och vips så har Kringelstan tagit ledningen, snyggt men inte speciellt rättvist.

Glädjen varar bara i cirka två minuter innan Bajen får spela powerplay och i den spelformen kan dem kvittera, man spelar bort boxen och en ensam spelare vid bortre stolpen kan enkelt spräcka Mats nolla.

Coacherna hade nog väldigt mycket att rätta till i pausen men vi satt lite frågande på läktaren och undrade vart alla hade tagit vägen från föregående kväll? 6-7 coacher vart till en, däremot såg det ut att finnas ganska många funktionärer på plats.

En liten antydan till uppryckning kan skönjas när spelet återupptas men inte alltför stor, i den här perioden hinner klockan ticka upp emot tretton minuter innan något mål faller men tyvärr är det Bajen som tar ledningen efter att återigen valsat runt med bortalaget.

Nu i sin desperation i jakt på kvittering så börjar Kringelstan i alla fall åka lite skridskor och skapar en del lägen framåt utan att få in kvitteringen men den ska komma med halvminuten kvar, det är Tony som lyckas vinna en närkamp strax innanför anfallsblå när Bajen är på väg ut ur zonen och kan servera Henriksson ett friläge som han förvaltar på bästa sätt när han via stolpen prickar in kvitteringen.

Det är inte många som kan kvittera ut godkänt i den här matchen, Mats i kassen var klart bäst och även Henriksson som förutom målet även försökte vara konstruktiv, Johan R förtjänar även han ett plus för sitt jobb.
Bajen vann skotten med 24-18.