Hammarby - +45

En vecka efter att A-laget hade mött Hammarby borta fast hemma i BST hallen var det dags för en favorit i repris fast den här gången var juniorlagets tur.

Det är en ganska jämn matchinledning kanske med ett litet övertag för Hammarby men redan efter 4-5 minuter börjar Kringelstan att ta över taktpinnen och det gäller framförallt när det kommer till målchanser.

När halva första perioden får Kringelstan ett gyllene läge när dem får chansen i 5-3 i 1,55 men trots ett konstant tryck så lyser ineffektiviteten igenom när man inte lyckas att få in pucken.

Istället är det Bajen som tar ledningen efter 15,30 när en spelare blir helt fri framför Backis efter en tekning och kan skicka in ledningsmålet utan chans för Backis.

Kvitteringen ska komma och som den kommer, klockan närmar sig 18 spelade minuter när Mattis kämpar till sig pucken bakom egen förlängda mållinje vrider och vänder med ett par spelare för att kunna lägga ut pucken tror dem flesta men istället sätter han full fart framåt och tar sig in i anfallszonen via vänsterkanten när han rundar ytterligare en försvarare bryter in i mitten och skickar upp pucken i målvaktens högra kryss, världsklass!!!

I andra perioden skruvar Kringelstan upp tempot ytterligare och skapar mängder med chanser men pucken vill inte in, antingen räddar målvakten eller så går skotten utanför (skotträning Valle).
Vi på pressläktaren räknar in åtminstone tre ramträffar och speciellt minns man vid ett par tillfällen när det är full kalabalik framför Bajenkassen med mängder med avslut och pucken retfullt dansande längs med mållinjen.
Ledningsmålet kommer trots allt till sist och det är efter ytterligare en tilltrasslad situation framför målet där hela kedjan försöker kriga in pucken så lyckas Peter få en halvträff på volley så äntligen letar sig pucken in i målet.

Med två och en halv minut kvar av matchen efter ledningsmålet känns det mest som Kringelstan ska utöka sin ledning men kvällen slutar i moll, med 40 sekunder kvar tillåts Bajen komma in längs kanten och passar pucken in i mitten där en forward får direktskjuta in kvitteringen bakom en skymd Backis.
Det var många besvikna miner på pressträffen efter matchen vilket man kan förstå då det här borde ha varit en ganska säker seger för Kringelstan.

Kringelstan vann skotten med 24-15 men jag undrar dem hann räkna alla skotten vi dem tilltrasslade situationerna. Trots besvikelsen kan hela laget kvittera ut ganska bra betyg då man trots allt för matchen men är det någon som ska nämnas extra så är det Mattis som verkligen var banans kung.