Boo - +35

Så var det återigen dags för alla Södertälje baserade journalisters favorit bortamatch nämligen dem som går i BST-hallen, den här gången var det Boo som bjöd in till match.

När den drar igång så är det Kringelstan som omgående tar tag i taktpinnen och redan efter dryga minuten som passar comebackande Jander pucken till Sjögar som via högerkanten tar sig in i zonen rundar backarna och i friläge lyckas han hitta en lucka på keepern, på läktaren var vi övertygade om att målvakten hade räddat.

Ledningen står sig fram till fem spelade minuter då vikarierande backen Valle missar i sitt hemjobb från anfallszonen så att hans gubbe får ett fritt skottläge i slottet vilket inte ens Backis kan avstyra.

Kringelstan tar återigen ledningen och det är ett riktigt viljemål, Bros bryter i egen zon och störtar på mål trots att han redan är trött, han blir upphunnen av backen men när dem flesta tror att anfallet är över så lyckas han på något sätt kämpa sig vidare och efter att ha fintat målvakten lägga in pucken i målet.

Ledningen står sig i fem minuter innan samma vikarierande back i sin iver att bryta ett genomspel istället serverar Boo forwarden ett öppet mål och kvitteringen är oundviklig.

Hemmalagets glädje blir dock kortvarig, Mörken som vi av någon anledning vi inte har sett till på isen (troligen sjukdom) gör nu sitt första byte, han får ett uppspel av Mattis som han serverar vidare till Gelin som störtar mot mål och snärtar upp pucken i första krysset. Ett välförtjänt ledningsmål då Kringelstan har dominerat stora delar av perioden.

2-4 kommer efter 2,14 i andra när Sjögar i powerplay slår ett diagonalpass genom zonen men i mitten dyker Tony upp och som elegant tar ner pucken med bröstet (magen?) och skjuter in pucken i det öppna målet eftersom målvakten har följ den för honom tilltänkta puckbanan och täcker den bortre stolpen.

Kringelstan fortsätter att kontrollera matchen och den avgörs definitivt när klockan närmar sig 12 spelade minuter, Patrik släpper tillbaka pucken till Mattis som skjuter ett skymt skott vid sidan om motståndaren som ställer målvakten.

Resten av matchen blir tyvärr en grinig tillställning med en rad utvisningar, vilka alla tror jag var odiskutabla, inte mindre än tolv tvåminutrare och ett matchstraff delades ut under matchen där för övrigt Kringelstan vann skotten med 25-17.

I Kringelstan fanns det ganska många positiva insatser, Backis längst bak var i vanlig ordning tryggheten själv, bra backspel (av nästan alla) med bland annat comebackande Jander. Framåt så fanns både finess i form av bland annat Sjögar och Gelin medans spelare som Bros och framför alla Patrik stod för riktiga viljeinsatser.