Kringelstan – Nacka +50

Ett säkert vårtecken skedde på måndagskvällen när det var dags för säsongens sista hemmamatch för Kringelstan och det var A-laget som tog emot Nacka hemma i Scaniarinken.

Som väntat är det alltid starka Nacka som startar matchen bäst men Kringelstan ser hela tiden till att hålla motståndarna på utsidan så att Borgen kan koncentrera sig på skott utifrån.

När klockan tickar upp på fyra minuter så flyttar Kringelstan upp spelet i anfallszonen och backparet Kajan och Petter kombinerar på vänsterkanten och hittar in till Henriksson i slottet som skjuter direkt fram till 1-0.

Matchbilden håller i sig men när halva första perioden är spelad så får hemmalaget chansen i powerplay, Valle kommer in med pucken längs med högerkanten och släpper den till Sami som från kanten drar iväg sitt ”patenterade” skott från kanten som smiter in mellan benen på målvakten.

Nu går det mesta Kringelstans väg och efter 13,27 följer Nibbe med upp i en kontring och när han får passningen framför mål så vinklar han in den mycket elegant på volley.

Nacka undrar vid det här laget vad som händer, det spelar ingen roll hur mycket dem trycker på så spelar hemmalaget ett bra och uppoffrande försvarsspel och om inte det räcker så är Borgen fullständigt omutlig i kassen, inte ens i ett 5-3 spel kan dem spräcka Borgens nolla.

Med en och en halv minut kvar av perioden så hittar Bros Valle i mittzon med en passning och efter att ha ramlat förbi backarna kan han lägga in 4-0 som står sig perioden ut.

Nacka tänker sig nog en forcering i början av andra men den kommer på skam när Petter bryter ett anfallsförsök när han står upp vid offensiv blå och serverar Bros ett friläge som han utnyttjar på bästa sätt när han använder sitt hemliga vapen tittfinten varpå målvakten försvinner halvvägs upp på läktaren.

Nu faller i snabb följd både 6 och 7-0, först så spelar Tony fram Henriksson i slottet och två minuter senare är det Tony och Henriksson som spelar fram Jesse i slottet och bägge avslutar på bästa sätt.

Resten av matchen präglas av Nackas resultatlösa desperation att lyckas spräcka Borgens nolla, desperationen blir så stor så en Nackaförsvarare försöker dribbla av Tony vilket givetvis resulterar i att han snor pucken och kan i friläge fastställa slutresultatet till 8-0.

I slutet av matchen så proppar en Nackaspelare Bros men det löser Tomas ”Dave Schultz” Broström på eget vis men han fick i alla fall med sig en motståndare ut i omklädningsrummet.

Receptet till denna storseger är en blandning av högeffektivt anfallsspel tillsammans med ett uppoffrande försvarsspel men framför allt en fullständigt lysande Borgen, Nacka vinner skotten med 35-21 men förlorar matchen med 8-0 så då förstår man hur bra han var.

Något som också kan ha hjälp hemmalaget och förvirrat Nacka var nog musiken som spelades under uppvärmningen.