+45-Huddinge

Seriepremiär för Kringelstan och det är junisarna som får äran när Huddinge kommer på besök i Templet. Förvånande nog så är det inte riktigt fullt på läktarplats utan man kan skymta lite tomma stolar här och där (troligen på grund av webbsändningarna).

Huddinge brukar traditionellt sätt alltid ha ett starkt lag och sett till matchinledningen så även i år för direkt från matchstart så parkerar dem i anfallszonen och hemmalaget får försöka freda sitt mål så gott det går, trots det så redan efter 1,30 så kan Huddinge raka in en retur efter ett backskott.

Det här artar sig till en riktigt tung kväll för Kringelstan där det är igelkottsförsvar och en vilt kämpande Larsson i kassen som ser till att det inte blir fler mål, efter 8 minuters spel så ändrar sig matchbilden när bortalaget åker på en utvisning som dem reder ut men drabbas återigen av en utvisning och då kommer kvitteringen omgående när Bros vinner tekningen bak till Vesslan som tar några skär in i zonen och bombar in kvitteringen.

En dryg minut går och när klockan går upp mot tolv spelade minuter så spelar Olle upp pucken till Mörken som lägger tillbaka den till Jander vid egen blålinje och han vill inte vara sämre än Vesslan så han avancerar in i anfallszonen och även Jander Bombar in pucken, den sitter perfekt i vänstra krysset.

Resten av perioden är jämn och nu skapar Kringelstan väl så många chanser som Huddinge men bägge målvakterna stänger igen.

Andra perioden hinner knappt börja innan både puck och motståndare tappas bort i egen zon och ensam mot två kan inte Larsson freda sitt mål utan det är kvitterat redan efter 42 sekunder trots coachernas tjat om att vara på tårna i inledningen.

Nu följer några jämna minuter men Kringelstan börjar snart se lite trötta ut och efter sju och en halv minuts spel så följer tre riktigt tunga minuter då Huddinge gör inte ett utan två mål och som om inte det räcker så skadar sig Dala när han åker in i sargen och drabbas av en ”lower body” som man får hoppas inte är alltför allvarlig.

Underläge med 2-4 och bara nio utespelare så känns uppförsbacken ganska jobbig, det disponeras om i femmorna och Olle flyttas upp som forward och Peter byter formation till Kenta och Mörkens vilket visar sig vara ett lyckokast.

11,10 in i andra så sveper Mörken in pucken från vänstra sarghörnet till en fristående Peter som stöter in 3-4 och hoppet tänds.

Trots några riktigt bra chanser så får Kringelstan in någon kvittering och klockan tickar på men när två minuter återstår så passar Mörken återigen fram Peter den här gången vid offensiv blå och Peter tar sig förbi en back och väntar ut målvakten innan han skjuter in kvitteringen, stort jubel i hemmalaget och snacket hörs tydligt att nu gäller det att stänga igen bakåt.

Med minuten kvar på matchuret så visar kapten Bros sin rutin när han i sakta mak glider från båset fram till tekningen i anfallszon och när han väl kommer dit tar han en time out åker till båset och säger till första linan att vila nu så avgör Peter matchen, och mycket riktigt som en repris på kvitteringen så spelar Mörken fram Peter som tar sig förbi backen och väntar och väntar innan han avgör matchen med ett välplacerat skott. Sällan har man sett ett så besviket bortalag som tog till ett och annat kraftuttryck i sin besvikelse.

Hela laget ska ha beröm för sin insats då alla verkligen både kämpade och visade prov på bra spel, dock måste man ju nämna både Larsson i kassen och Mörken med sina fyra assist men trots allt, gör man de tre sista målen och avgör med 16 sekunder kvar så blir man ”man of the match” tack för showen Peter.