+35-Älta

Seriespelet fortsatte under måndagen när Älta kom på besök för en match i knatteserien, i vanlig ordning så var det en hygglig publiksiffra som kunde räknas in under kvällen.

Respekten för motståndarna borde vara tämligen stor efter förra årets utskåpning som dock var på bortaplan men direkt i inledningen får Kringelstan till ett visst tryck mot motståndarna dock utan att få till någon riktigt het målchans.

4,22 in i perioden åker Kringelstan på en utvisning som 20 sekunder senare följs av ytterligare en men nu visar hemmalaget upp ett imponerande 3-5 spel där inte minst Backis briljerar på skotten som oundvikligen måste komma i ett sånt spel.

Efter utvisningarna tar Älta över matchen mer och mer men hemmalaget har en tät defensiv och tätats är som vanligt Backis, mest sticker en fantastisk räddning ut när till och med motståndarna gratulerar till en fantastisk räddning.

När knappa två minuter återstår av perioden skickar en Ältaback iväg ett fladderskott genom trafiken framför mål där den ser ut att styras och landar till sist på burgaveln och studsar ut på sidan direkt på bladet på en Ältaspelare ståendes bakom målet kan trä in ledningspucken, även om man nog får säga att det är rättvist så inte desto mindre surt att åka på ett sådant turmål i slutet av perioden.

I andra perioden jämnar hemmalaget ut spelet dock är det fortfarande Älta som vaskar fram dom farligaste chanserna men Kringelstan imponerar försvarsmässigt, inte minst under några boxplay (Kajan tar lite extra paus).

När klockan närmar sig 12 minuter kommer ett lite oturligt byte vilket gör att en Ältaspelare kan skaffa sig ett bra skottläge mitt i slottet och som om det inte räcker så styrs den dessutom på ett benskydd och då kan inte ens Backis stå emot längre.

Sista minutrarna försöker Kringelstan reducera när man tar ut målvakten, först i spel 6-5 vilket snart blir 5-4 när en ur varje lag får besöka botbänken, fast Kaj får duscha eftersom det är hans tredje under matchen. Som så oftast sker med spel utan målvakt så kan Älta definitivt stänga matchen när man sätter 3-0 i tom kasse.

Hela laget förtjänar en eloge för sin insats även om man inte riktigt mäktade med att hota offensivt vilket även skottstatistiken skvallrar om då Älta vann den med 30-17. Som redan har framgått i texten så gjorde Backis en jätteinsats i kassen, något annat som kan uppmärksammas är det faktum att Dala gick direkt från långvarig skadefrånvaro in i startuppställningen, bra jobb av det medicinska teamet.