+35 – Älta

När det var dags för trettiofemmorna (plus moms och lite till på en del) så var det en hel del publik som hade kommit till Scania för att bevittna premiären som spelades mot de senaste årens suveräna seriesegrare Älta som fortsätter att envisas med att inte gå upp i elitserien.

När matchen startar kan man se att coacherna har tjatat om försvarsspelet för hemmalaget ser hela tiden till att Älta spelarna hålls på utsidan, dock hinner det inte gå mer än ca tre minuter innan hemmalaget drabbas av sin första utvisning. Även boxplayspelet fungerar bra men efter en dryg minutsspel så kommer nästa utvisning och redan så här tidigt i matchen börjar man tycka att bortalaget ramlar lite väl lätt och gnäller efter de flesta närkamperna.

Men ett bra boxplay både med en och två man mindre och där man lät motståndarna ta skotten från utsidan då man i kassen hade en väldigt taggad Backis som tog allt och i tre mot fem är det en hel del.

I fem mot fem spelet så är det en ganska jämn match men i slutet av perioden så drabbas återigen Kringelstan av några utvisningar där det i alla fall från pressläktaren såg ut som om Älta spelarna återigen ramlade väldigt lätt. Även den här gången rider Kringelstan ut anstormningen och kan gå till pausvilan utan några mål gjorda.

Om den första perioden präglades av utvisningar så var det inget mot den andra för nu verkade hemmalaget pratat ihop sig om att ge tillbaka med samma mynt, han som leder Kringelstan i denna konst är förstås Johan ”Cristiano Ronaldo” Andersson vilket resulterar i ett flertal utvisningar för bortalaget.

Det är inte många minuter som spelas med fullt manskap då det totalt delades ut 17 tvåminutrare vara 12 av dessa var i andra perioden.

Med fem och en halv minut av matchen så ta Älta ledningen i spel fem mot fyra (vad annars) och det är en riktig slump puck som går in, man skickar in pucken från sidan och den ser ut att gå via magen på en Ältaspelare förbi den annars omutlige Backis.

Kringelstan börjar jaga kvittering och man får en gyllenechans när man får avsluta sista 1,30 i spel 5-3 (och även 6-3) men tyvärr så lyckas man inte forcera in någon kvittering.

En bitter förlust mot ett förmodat topplag i serien där hela laget får beröm för sin insats och där man hade varit förtjänta av en poäng, fortsätter man så här så borde poängen trilla in framöver.
Skottstatistiken skrevs till 23-30.