Kringelstan – Undici +35

Dags för Knattelaget att spela sin andra seriematch efter sin lyckade premiär mot Huddinge, och det är ”kändislaget” Undici som kommer till templet.
Nyfikenheten är stor både bland spelare, ledare och pressen vilka spelare som skulle komma till start, nu visade det sig att det var inga ”stora namn” som var med i deras trupp men redan på uppvärmningen såg man att det var ett mycket kompetent lag man ställde på benen.

Direkt efter nedsläpp sköljer man över hemmalaget som gör det enda man kan göra i det läget nämligen spela tight och lita på att Backis spikar igen som han brukar.
Även om alla spelar så bra försvarsspel man bara kan så känns det att det bara är en tidsfråga in det blir mål och efter fyra minuter så är målet ett faktum dock inte på det sätt som vi alla har trott, plötsligt lyckas Kringelstan slå mer än en passning på raken när Kenta och Sjögar samarbetar och hittar fram till Holma framför mål som elegant lägger in 1-0.

Matchbilden står sig och trycket mot hemmakassen är konstant men efter dryga tio minuter så upprepar sig scenariot när Kenta hittar fram med pucken till Holma på högerkanten som trampar in mot mål och sprätter upp pucken i första krysset till hemmafansen stora glädje men knappast speciellt rättvist.

Dock så jämnar spelet härefter ut sig och resten av perioden ser det mer ut som en normal match men Kringelstan ska vara tacksamma (gentemot Backis) att man går till pausvila med en 2-0 ledning.

Andra perioden startar som den första när Undici kommer ut väldigt aggressivt och bestämt för att spräcka nollan men precis som i första perioden så går hemmalaget till ett oväntat anfall efter 3,30, Mattis hittar Sjögar som fintar bort keepern och lägger in 3-0 snyggt men så här långt inte speciellt rättvist.

Nu börjar alla femmorna i hemmalaget få till ett bra anfallsspel och om det är det som är anledningen är svårt att säga för efter ca 5,30 så får bortalaget ett friläge och när spelaren blir upphakad så blir nog Backis lurad för han räddar i vanlig ordning men pucken studsar ut på spelarens skridsko och in i mål.

Men glädjen för Undici blir kortvarig för i bytet efter snor Sjögar åt sig pucken och skickar in 4-1 målet i nättaket.

Med bara ytterligare 20 sekunder spelade kommer matchens riktiga delikatess (och då var ändå flera av målen riktigt snygga) pucken går som på ett snöre där det avslutas med att Mattis spelar fram Mörken som håller i pucken en sekund extra och serverar sedan Peter ett helt öppet mål som han säkert förvaltar.

Spelet är fortsättningsvis jämnt men när bortalaget reducerar två gånger fram till 5-3 efter 16 minuters spel så syns det att deras hopp tänds men det släcks nästan omgående när Gelin spelar fram Mörken som även han hittar ett av hålen över målvaktens axlar när han spikar slutresultatet till 6-3.

Skotten vanns något överraskande av hemmalaget med 26-25 vilket visar att man efter den första översköljningen lyfte och jämnade ut spelet, kan vara en frukt av allt slit som spelarna har lagt ner i kusensbacke.

Sammanfattningsvis en helgjuten laginsats från coachen till försvarsspelet över hela banan och framförallt av bägge backparen, men det vore tjänstefel av mig om jag inte nämnde Backis som återigen var strålande i kassen. Måste även nämna firma Sjögar - Holma som snurrade friskt med motståndarna och som hittar varandra (och låter) som ett gift par både på isen och i omklädningsrummet.