+45 – Älta

Efter ett lite längre uppehåll så var det återigen dags för match och trots succé starten på säsongen så var det ganska tomt på läktaren.
Det är Älta som står för motståndet och som på senare år har förkrossande plusstatistik på Kringelstan, därför ökade hoppet på en hemmaviktoria när dem kom med endast 8 utespelare i truppen.

När matchen startar så är det följdraktigen hemmalaget som tar tag i taktpinnen då Älta nog försöker hushålla med krafterna. Kringelstan skapar ganska många och klara chanser utan att lyckas spräcka målnollan.

Det dröjer ända till 17,38 in i perioden innan första målet faller och då är det överraskande bortalaget som tar ledningen, direkt efter tekning så skjuter ältabacken ett skott genom trafiken som Larsson inte har en möjlighet att se men han räddar trots det skottet men returen dimper ner på klubbladet hos en framrusande forward som kan raka in returen.

Kvitteringen låter dock inte vänta på sig, med endast 13 sekunder kvar av perioden trycker Bros in pucken efter att den har legat oblockerad vid målvaktens benskydd, här har nog Kringelstan en del tur på sin sida för hos oss på pressläktaren lät det som om signalen från domaren att pucken var blockerad kom i ganska god tid innan den slogs in i mål.

Då Älta bara hade åtta utespelare till start och den tunga kvitteringen emot sig så väntar vi bara på att hemmalaget ska få utdelning på sitt stora övertag, 18-6 i skott på mål i första perioden, men istället för att fortsätta på den inslagna vägen så kommer dom ut märkbart bekväma i sitt spel.

Detta resulterar istället i ett flertal utvisningar då Kringelstan drar på sig inte mindre än fem utvisningar varav fyra i rask takt, så istället för en push framåt så får man inrikta sig på 4-5 och 3-5 spel med till följd att Älta inte alls blir tröttare utan får vila upp sig när man kan spela runt pucken i ovan nämnda spelsätt.

1-2 pucken kommer under ett 3 mot 5 spel där de låter pucken gå runt och man till sist hittar en fristående spelare på bortre stolpen.

Hemmalaget gör ett sista försök när man tar ut Larsson och satsar på sex mot fem spel med dryga två minuter kvar men som så ofta förr så kommer istället ytterligare ett mål bakåt då slutresultatet spikas till 1-3.

Kringelstan ska ha en eloge för sin första period men minst lika mycket ris för sin andra då den var under all kritik. Skotten vanns med 28-12.