Islossning i Templet

Med tre fulla femmor till match kunde vi kliva ut med gott mod. Det var ett tag sen men nu skulle vi nypa tre pinnar. Motståndarna kunde bara skramla ihop åtta man plus en underårig keeper.

Gameplanen blev enkel – och effektiv. Ligga högt i banan, forechecka hårt, trötta deras backar och inte låta dem vända upp och få tid på sig.

Vi höll vårt spel matchen igenom. Det var bara fem minuter i slutet av första perioden vi tappade initiativet och trycket. Förvisso forecheckade vi i kedjan med huve´t under armen ibland med onödiga kontringar som följd, men i stort så fungerade det mycket bra.

I paus ledde vi med 3-2 men det speglade inte spelet på plan. Deras underårige keeper var riktigt duktig och han höll nere siffrorna.

I andra perioden märktes det tydligt att de var kort med gubbar. Med tröttheten kommer misstagen och de hade svårt att värja sig för vårt offensiva spel med hela femman in action.

I andra perioden ramlade målen in i jämn ström och skotten 37-19 gav en fingervisning vartåt det bar. Äntligen kom utdelningen framåt. Slutresultatet lyste 8-3.

Man kan tro att lagets bästa spelare för dagen fanns i någon kedja med tanke på islossningen framåt. Så var icke fallet. Backparet som för dagen fick en defensiv roll gjorde en kanonmatch och misstagen kunde räknas på en hand. Nibbe och Besse var helt outstanding i sina roller. Tack för insatsen!
Publicerad: 22 februari 2012