A-laget-Älta

Vid pressträffen före matchen presenterade coachen två nya spelare i laget vilket var Kenta och Tomas H som var mogna att flyttas upp i a-laget, enligt ryktena så var även Petter påtänkt men han lämnade ett sent återbud (nerverna?).

Inte nog med att dem fick göra debut utan även äran att starta i första kedjan, att det kan vara stor skillnad på junior och a-lagshockey fick dem uppleva omgående skott styrning och 0-1 efter 14 sekunder, förmodligen inte den starten rookisarna hade hoppats på.

Nu var oron stor att Älta skulle visa sig vara ett nummer större än Kringelstan men tvärt om så är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och när klockan har passerat två minuter så vinklar Bros in Kajans styr(?)skott.

Kringelstan fortsätter att spela bra och efter 4,42 så iscensätter första femman ett riktigt drömanfall där pucken går igenom femman och där till sist Kaj hittar Tony vid offensiva blå och Tony gör som vanligt inget misstag ett mycket vackert mål fram till 2-1.

Dominansen från hemmalaget fortsätter så inte ens en utvisning på Olle stoppar Kringelstan från att anfalla utan Bros tar sig in i zonen och droppar bak till Valle som i vanlig ordning missar skotten men lyckas stöta in returen i mål.

I det här läget finns det inget som antyder något annat än en klar hemma seger men så vinner Älta en tekning rakt bak till backen vars skott Borgen räddar men en forward plockar upp returen och lägger in reduceringen till 2-3.

Med två minuter kvar av perioden blir Kringelstan lite ivriga i sina försök att utöka sin ledning vilket innebär att Älta kommer i ett 3-1 läge, Borgen tappar första stolpen så forwarden kan skjuta in kvitteringen där.

Nu väntar alla på att Kringelstan ska gå ut i andra perioden och ta tag i taktpinnen men istället får man uppleva en riktigt dålig insats för det här känns som en match som dem borde ha vunnit.

Med några få undantag så är andra perioden helt i Ältas händer och att dem inte gör mer än ett mål i andra perioden är nog mer tur än skicklighet, 3-4 kommer 2,20 in i perioden när dem kommer in på deras höger kant och skjuter ett dolt skott förbi backen som smiter in förbi Borgen.

Efter dryga elva minuter när hemmalaget spelar som sämst så kommer dem i alla fall upp i ett anfall, Kajan får iväg ett skott som via deras målvakt studsar ut till Valle som kan skjuta in returen till 4-4, knappast välförtjänt i det läget.

Något mer händer inte i matchen förutom kamp och en del utvisningar, kanske det är ett rättvist resultat med tanke på att lagen hade varsin period.

Skotten vanns av hemmalaget med 35-26 och är det några som ska beröm för sina insatser så är det väl Kajan för sina tre ass och Jocke så som vanligt kämpade och slet berömvärt.