Älta – +45

Även seriespelet för juniorerna rullade igång på onsdagskvällen när dem begav sig till Älta för ett möte med suveräna serieledarna. Det är Älta som trampar gasen i botten redan från start och gästerna får mest inrikta sig på försvar ett försvarande som fungerar i tre minuter innan 1-0 är ett faktum efter att Kringelstans försvar har blivit upprullat.

Även 2-0 kommer kort därefter och det börjar kännas som en rolig tillställning för hemmapubliken men en lång kväll för gästerna, nu börjar dock gästerna att vakna till en smula och jämnar ut spelet en aning.

Halvvägs in i perioden så gör coach Mörken ett genidrag när han bänkar sig själv ett byte och skickar in Jander istället so tackar för förtroendet och stressar deras backar till den milda grad så dem serverar Jander pucken framför målet som han direkt stöter in till 2-1 reduceringen.

Även om Älta fortsätter att föra spelet så tar gästerna för sig mer och mer och skaffar sig en del skapliga kvitteringschanser, när periodpausen närmar sig så avgörs matchen när Älta gör vad man får kalla två riktiga skitmål vilket blir en riktigt tråkig avslutning på den perioden.

Coacherna verkar ha gjort sitt bästa för att väcka till liv och ingjuta mod i laget under pausvilan och vaskat runt i kedjorna, något som ger en viss effekt då bortalaget skaffar sig ett par frilägen som tyvärr missas av Mörken och Valle.

Åtta minuter in i andra perioden så avgörs matchen definitivt när Älta sätter femman och minuten senare även sexan bakom en tappert kämpande Larsson i kassen.

14,25 in i andra så kommer ett tröstmål för gästerna när Mörken serverar Valle öppet mål efter att dem har kombinerat sig fram till målet.
Tyvärr så gör Älta tre mål till i avslutningen av matchen vara två kommer inom loppet av 7 sekunder det andra på straff efter att dem har skaffat sig friläge direkt på tekningen.

Älta vinner matchen fullt rättvist då man är ett klart bättre lag men siffrorna sprang iväg lite väl mycket för att spegla matchbilden som den upplevdes från läktaren. Alla spelare i Kringelstan kämpade trots allt tappert utan att räcka till och ska någon få ett extra plus så är det väl Jander som förutom ett stabilt backspel även tog några extra byten som forward, skotten vanns av Älta med 35-20.