Huddinge – 50+

På söndagskvällen var det 50-lagets tur att försöka vända den dystra sviten av förluster som har drabbat föreningen under en längre tid nu och det är mot Huddinge som Kringelstan av tradition har ganska svårt emot.

Det är Huddinge som sätter högsta fart redan från start och Kringelstan får de inledande minuterna mest inrikta sig på försvar, efter ca fem minuter så börjar bortalaget att så sakteliga lyfta upp spelet. Efter 8,10 så kommer 1-0 till Huddinge och det är typiskt nog ett misslyckat uppspel som blir till en perfekt passning till Huddinges sniper nr 1 som från högerkanten prickskjuter in en isare.

Även om hemmalaget är spelförande och skapar flest chanser så stretar Kringelstan emot bra och börjar skapa mer och mer, 14,32 in i perioden kvitterar Kringelstan efter ett byte där första kedjan med Kenta, Peter och Jesse checkar fast Huddinge och efter ett flertal vunna närkamper kan Jesse styra in Kentas skott i mål.

Ledningen står sig tyvärr inte perioden ut för med knappa tre minuter kvar så återtar Huddinge ledningen när dem utnyttjar ett powerplay till att överlista Larsson med ett vinkelskott.

Det ser ut som att det är två ganska trötta lag som tar sig ut till omklädningsrummet för en välbehövlig vila efter en ganska tempostark period.

I andra perioden ändrar matchen karaktär en aning då Kringelstan mer och mer lyfter ner spelet i anfallszonen men hemmalaget är för den skull inte ofarliga utan deras kontringar är sylvassa men Larsson lyckas avvärja dem.

Resultatet står sig fram till 12,34 av perioden när Kringelstan totalt glömmer markeringen på en back som ostört får glida in i slottet och prickskjuta in 3-1.
En olycka kommer ju sällan ensam och endast 19 sekunder senare är 4-1 ett faktum efter en dråplig situation där Larsson och Olle hade vissa kommunikationsproblem vilket resulterade i öppen kasse för hemmalaget.

Avgjort nej inte riktigt för med dryga fem minuter kvar att spela så reducerar Kringelstan genom Kenta som assisterad av Vesslan kan skjuta in det ack så nödvändiga målet.

Nu börjar jakten på ytterligare en reducering men när Valle bränner en utmärkt dubbelchans så känns det avgjort men med knappa två minuter kvar får Kringelstan en tekning i anfallszon och bortalagets coach är blixtsnabb i sitt agerande när han plockar ut Larsson och sätter in en extra utespelare. För en gångs skull så ger detta resultat när Peter serverar Jesse ett friläge vilket han förvaltar på bästa sätt när han lyfter in pucken i nättaket.

Ner med pucken i anfallszon och ut med Larsson igen men med 35 sekunder kvar av matchen kan tyvärr Huddinge stänga matchen när dem bryter och sätter pucken i öppen kasse.

Som skottstatistiken visar (20-20) så var det en jämn match och Kringelstan kämpade tappert och hela laget förtjänar pluspoäng, en extra dock till Nibbe och framför allt Jesse som inte bara för sina två mål utan även för sitt jobb över hela banan visade att han har en helt annan pondus i sitt spel nu när han är ”stor grabb”.