Hammarby – 45 +

En vecka efter debaclet mot Saltis så var det dags för 45:orna att försöka reparera sitt rykte och det första man såg när lagen ställde upp för spel var det faktum att Kringelstan hade förstärkt sin ledarstab ganska kraftigt, hela båset såg ut att vara fullt av dem.
Matchen som spelades i BST-hallen men det var Hammarby som stod som värdar för matchen.

När matchen startar så är det bortalaget Kringelstan som startar piggast och tar tag i taktpinnen men dem skulle ganska snart få klart för sig att Hammarby hade en riktigt bra målvakt.

Matchbilden står sig fram till att klockan närmar sig åtta minuter då gamla synder uppenbarar sig igen, Hammarby kommer upp i ett anfall och markeringen tappas på en spelare framför målet som enkelt kan raka in ledningspucken från nära håll.

Så här fortsätter perioden, Kringelstan ligger på i anfallszon utan att kunna spräcka nollan men tyvärr fortsätter man att glömma försvarsspelet så Hammarby kan via omställningar ostörda göra 2-0 och 3-0 och 4-0……… äntligen kommer pausvilan så alla coacher får möjlighet att rätta till eländet.

Vad som sas i pausen vet vi inte men dom defensiva direktiven höll i 40 sekunder innan 5-0 var ett faktum.
Nu är matchen förstås avgjord men efter åtta minuter så får vi i alla fall se ett riktigt vackert mål när Vesslan spräcker nollan, han tar tag i pucken i mittzonen snurrar upp ett par försvarare innan han överlistar den omutlige målvakten genom att sprätta upp pucken i nättaket med en backhand.

Tändes hoppet? Nä inte riktigt 20 sekunder senare har Bajen skickat in 6-1 och sett till att mungiporna finns kvar nere i knähöjd.

I slutet av matchen ökar ändå Kringelstan takten ytterligare och pressar på ännu mer och Mörken och Peter hyfsar siffrorna till 6-3 via varsitt mål innan matchen är slut.

Trots att man vinner skotten med klara 31-15 så är man aldrig ens nära att vinna matchen, från läktaren kan man bara konstatera att det krävs lite träning i försvarsspelets ABC om det ska bli några poäng fortsättningsvis.