+50 – Brinken IF

Efter lördagens lyckade inlåning av två Hammarbyare var spänningen stor om dessa spelare även skulle vara med i kvällens match mot Brinken, när laguppställningen kom så var dem inte det men istället hade man lyckats ro iland en ännu större värvning nämligen att legenden Petter gör säsongsdebut.

Även idag verkar Kringelstan påställda redan från start och redan innan två minuter har passerat så drabbas Brinken av en utvisning när man blir stressade till en ”puck out”. På det efterföljande powerplay spelet så hinner det inte gå lång stund innan Kajan och Petter sätter upp Valle med ett skottläge mitt i slottet och på något sätt letar sig pucken i kassen fram till 1-0.

Hemmalaget fortsätter att dominera spelet ganska eftertryckligt och på de få framstötarna som Brinken gör avvärjer Borgen med bravur. När nästan halva perioden är spelad får Kringelstan chansen till en kontring och det är Sami som passar fram Jesse som elegant använder skridskon när han tar med sig pucken innan han rappt avslutar med ett lågt skott till vänster om keepern. Enligt den officiella statistiken står bara Sami som passningsläggare men frågan är om inte Borgen skulle ha en andra assist då det är hans benparad som startar kontringen.

2-0 ledning i paus vilket känns riktigt stabilt och när andra perioden drar igång så fortsätter hemmalaget att dominera men efter fyra minuter så lyckas Brinken med en stor portion tur bryta ett uppspel och vips så uppstår ett friläge vilket man utnyttjar på bästa sätt när man lyfter in pucken i nättaket bakom en chanslös hemmakeeper.

En viss nerv uppstår givetvis när ledningen krymper till ett mål men från läktarhåll så känns det ändå ganska säkert då Kringelstan fortsätter att dominera matchbilden. 12,41 in i perioden utökar Kringelstan ledningen efter en tekning i anfallszon som Kenta vinner rakt tillbaka till Vesslan som skjuter ett skott som målvakten tvingas lämna retur på, en retur som Tony sniper hugger som en kobra på när han stöter in 3-1.

När 2,40 återstår av matchen så drabbas Kringelstan av en utvisning något som Brinken ser som sin stora chans till reducering då man efter en ”time out” även tar ut sin målvakt, hemmalaget fortsätter sitt stabila försvarsspel och släpper inte till några större möjligheter men när man snegla upp mot klockan för att se hur många sekunder det återstår av utvisningen så har det enligt sekretariatet endast gått ca 20 sekunder? Efter ett visst palaver så flyttas klockan fram ytterligare ca 30 sekunder vilket måste vara kraftigt i underkant. Måhända att det var tidtagarens försök till att hjälpa bortalaget med lite extra tid i deras 6-4 spel.

När spelet väl är igång igen visar Kringelstan hur svårt det tydligen är att göra mål i tom kasse då man missar åtminstone fem lägen till att definitivt stänga matchen, nämner inga namn här utan det räcker att alla i publiken såg detta.

Kringelstan vinner skotten med betryggande 22-9 och hela laget förtjänar beröm för sin helgjutna insats, ett litet extra plus till dagens första line bestående av Abris, Sami och Jesse för deras helgjutna insats.