Haninge Anchors – 35+

Efter två raka vinster för 50-laget så vart 35:ornas tur att försöka haka på vinsttåget men det skulle i så fall ske mot erkänt svårspelade Haninge på bortaplan. När vi fick laguppställningen en timme före matchen konstaterades det att både Jander och Vesslan hade kastat in handduken vilket medförde att Peter och Mörken var uppsatta som backar.

Matchen startar i ett närmast ursinnigt tempo med näst intill inga avblåsningar, något som höll i sig i stort sett hela perioden, Haninge för matchbilden medans Kringelstan försvarar sig och sticker upp i kontringar lite då och då.

När Haninge spräcker nollan efter 7,28 så sker det aningens turligt, Backis gör en utmärkt räddning på ett skott men returen går högt upp i luften men dimper givetvis ner åt samma håll som Haningespelaren och han lyckas få träff på pucken på tennis in i mål.

Matchbilden är ungefär den samma även fortsättningsvis men ju längre tiden går så börjar Kringelstan ta för sig mer och mer, 16,49 in i perioden efter en avklarad utvisning så startar Mörken en kontring utvilad efter två minuter på botbänken med sig i kontringen har han Petri vilken han hittar med en passning mitt i slottet, Petri kvitterar via ett snabbt avslut stolpe in.

I uppstarten på andra perioden så lyfter Kringelstan upp spelet mer och mer vilket kanske blir aningens för mycket då Haninge kan kontra in 2-1.
Kringelstan fortsätter att försöka och skapar ett flertal hyggliga kvitteringschanser men efter åtta minuter drabbas man av två utvisningar ganska tätt inpå varandra och i spel 3-5 orkar man inte stå emot utan Haninge kan gå fram till 3-1.

4-1 kommer ganska tätt inpå att Kringelstan har blivit fulltaliga, om det beror på den vet jag inte men här blir Kringelstan fullständigt upprullade och en Haningespelare kan raka in pucken i öppen kasse.

Kringelstan fortsätter att kriga men nu kommer två väldigt slarviga baklängesmål som bägge sker i eget powerplay, två gånger om tappas pucken i anfallszon vilket leder till snabba kontringar och mål bakåt istället.
Skam den som ger sig med dryga 4 minuter kvar så blir det full kalabalik framför Haninge kassen och till sist får Fornvik fram pucken till Kajan som kan lyfta in reduceringen.

Ytterligare en reducering kommer med ca två minuter kvar av matchen, det är Petri som stjäl pucken och störtar direkt mot mål och sätter pucken i nät med ett rappt avslut.

Tyvärr så tar reduceringsjakten slut när Haninge får en straff tätt inpå senaste reduceringen, en straff som Backis är ytterst nära att ta men den smiter lite förargligt in till slutresultatet 7-3.

Hela laget får beröm för sin krigarinsats med extra plus till Backis som krigade på föredömligt för att hålla nere siffrorna, backbesättningen gjorde en stark insats med speciellt med tanke på att det var två vikarier där. Framåt utmärkte sig Petri med sina två mål.